Re: úrok z úvěru a rz
Dle mého názoru není podmínka vlastnictví, ale právě musí být dlužník-spoludlužník a užívat nemovistost k trvalému bydlení a splnit "účelovost", vždyt při rekonstrukci bytu mají nárok na odpočty i v "obecních" bytech nebo se mýlím?
Když syn bydlí s rodiči a rekonstruoval dům, kde bydlí, i když vlastníci jsou rodiče, odpočty uplatnil... no snad to tady ještě někdo objasní, jak to tedy je...
Tohle se mi nezdáv knize Roční zůčtování daně z příjmů ze závisle činnosti a funkčních požitků za rok 2008 z firmy ANAG 13 doplňkové a aktualizované vydání se píše na str.107 že syn dělal vestabu bytu na půdě domu svých rodičů a na tuto vestavbu si vzal hypotéku a tuto nesmí uplatnit právě z postu toho, že není vlastníkem nemovitosti. Já se proto kloním k tomu, že musí být tato podmínka splněna.
Takže jsem ještě pátrala, abych si ověřila, co jsem už psala.. odpočet mohou uplatnit zletilí účasatníci úvěr.sml. a v případě některých byt. potřeb musí být i vlastníky - vlastníkem musí být v případě výstavby , koupě!!!! RD, pozemku...do výstavby spadá i nástavba a vestavba (proto ten příklad uvedený s vestavbou v domě rodičů).....
ale v případě údržby a změny stavby rekonstrucí apod. : ve vlastnictví , nájmu nebo užívání
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.