Vlákno názorů k dotazu Reklamace výběru hotovosti z bankomatu od Ma - Re: Reklamace výběru hotovosti z bankoma odpovědnost nese Banka....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2009 9:36

Ma (neregistrovaný)

Re: Reklamace výběru hotovosti z bankoma
    odpovědnost nese Banka. Asi by vás ale nemuselo zajímat jak probíhá smluvní vztah mezi správcem bankomatu a správcem vašeho účtu. Vy máte smlouvu podepsanou na vedení účtu a k tomu je služba - výběry z bankomatu.
    Ve vašem případě můžete napsat "podání" - stížnost na ředitelství banky - ale myslím, že se dočkáte nanejvýš jen omluvy a možná vrácení poplatků za "vynucené" transkakce.

• 25. 2. 2009 8:42

ruzenaji (neregistrovaný)

>>Opakovaně se nám stalo, že bankomat nevydal hotovost,
    >>přesto byla částka z účtu odečtena. Následně jsme
    >>transakci reklamovali u banky u které máme vedený
    >>účet.
    >>Peníze na náš účet byli přičteny až po vyřízení
    >>reklamace, která trvala 14 dní. Vzhledem k tomu, že se
    >>jednalo
    >>o částku 89.000,- CZK, kterou jsme po celou dobu
    >>trvání reklamace neměli k dispozici, chtěli bychom
    >>požadovat náhradu škody, minimálně pak úrok.
    >>Nepříjemná je
    >>situace, kdy jsou to jediné prostředky na účtě a
    >>jejich
    >>vrácení trvá takovou dobu.
    >>Kdo v takovém případě nese odpovědnost? Banka nebo
    >>správce bankomatu? Jak postupovat?
    >>
    >>Předem Vám moc děkuji za jakékoliv rady a názory.
    >
    >odpovědnost nese Banka. Asi by vás ale nemuselo
    >zajímat jak probíhá smluvní vztah mezi správcem bankomatu a
    >správcem vašeho účtu. Vy máte smlouvu podepsanou na
    >vedení účtu a k tomu je služba - výběry z bankomatu.
    >Ve vašem případě můžete napsat "podání" - stížnost
    >na ředitelství banky - ale myslím, že se dočkáte
    >nanejvýš jen omluvy a možná vrácení poplatků za "vynucené"
    >transkakce.

>Stala se mi podobná věc před vánocemi. Při výběru 6000,- a zadání potvrzení ano/ne.. dala jsem ne, nevyjeli peníze ani karta.Objevila se zpráva v angličtině!!! tuto řeč neovládám a divím se, že na bankomatech pro české občany je pouze v angličtině!!!!! V záchvatu zuřivosti jsem pomačkala veškerá tlačítka na pultu. Karta mi vyjela, ale peníze nikoliv. Co teď, jsem si povídala, kdo mi uvěří, že jsem peníze nesbalila a teď je požaduji znovu a neoprávněně- potvrzení jsem totiž nechtěla! U Vás je mi otázkou, kdy jste zjistila, že peníze byly odečteny z účtu ( při platbě u bankomatu)??? Hned na místě a jak!??? Zvláště, když se Vám to nestalo poprvé!!!!!!!!
    Přeji krásný den růža

• 25. 2. 2009 9:07

ruzenaji (neregistrovaný)

Já jsem odmítla odejít od bankomatu, i když stáli lidé za mnou! Na letácích kolem něj bylo číslo na informační službu.Paní na telefonu mě odkázala na číslo, které by na každém bankomatu mělo být pro případ havárie - nouze! Když jsem ji řekla, že zde nic není, dala mi kontakt na počít.středisko, kde mi potvrdí právě provedenou operaci. Tam mi pán sdělil, že jim spadla počít.síť a má transakce byla zadaná, ale neprovedená.Řekla jsem mu, že nemám v ruce nic ani potvrzení z terminálu o platbě a odmítám opustit bankomat, pokud mi nesdělí, jak dál postupovat. Odkázal mě na určitou pracovnici u mé pobočky, které zašle data po uvedení do provozu a já ji mám v nejbližší době kontaktovat, pomůže mi s reklamací pokud transakce proběhne. Paní byla velmi vstřícná, na účtu k ničemu nedošlo- transakce neproběhla. Doma jsem ještě jednou zkontrolovala účet přes počítač a po dojití výpisů z účtu poštou znovu kontrolovala proběhlé operace. Dnes nosím sdělená čísla u sebe, člověk totiž nikdy neví.... A pro ostatní : nemusíte hledat telefon.čísla, stačí když máte- měli byste mít u sebe telefonní číslo, které použijete v případě krádeže karty, na zablokování. Při zřizování účtu- ve smlově je vždy uvedeno, doma vám bude na nic!!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).