Re: Pohledávky za firmou v konkurzu
Nevím přesnou formulaci, ale u okresního soudu podat písemnou žádost o vydání platebního rozkazu .... z toho a toho důvodu - popsat a doložit.
Popř.pohlíídat jestli půjdou do konkurzu - přihlásit své pohledávky v termínu.(Měli byste obdržet uvědomění o tom, že firma vstupuje do konkurzního řízení (úpadek) s podmínkami kam a v jakém termínu se můžete přihlásit.
>>Můžete mi někdo poradit, co dělat s firmou, která nám
>>neplatí a jen je otázka času, kdy vstoupí do
>>likvidace
>>nebo na ní někdo podá konkurz? On nového roku
>>nevyvíjí
>>činnost, je to s.r.o., majetek asi už bude převeden..
>>vůbec nevím, kde začít, aby jsme aspoň něco získali.
>
>Nevím přesnou formulaci, ale u okresního soudu podat
>písemnou žádost o vydání platebního rozkazu .... z
>toho a toho důvodu - popsat a doložit.
to by se dočkali, žádost?
>
>Popř.pohlíídat jestli půjdou do konkurzu - přihlásit
>své pohledávky v termínu.(Měli byste obdržet uvědomění
>o tom, že firma vstupuje do konkurzního řízení
>(úpadek) s podmínkami kam a v jakém termínu se můžete
>přihlásit.
přečtěte si insolvenční zákon, píšete mírně mimo.
Zkusím, jestli se dá tohle téma ještě po roce naťuknout.
Pochopil jsem dobře, že když mám dlužníka, musím sledovat insolvenční rejstřík, zda proti dlužníkovi byl prohlášen konkurs a pak do 30 dnů přihlásit pohledávku ?
Nebo si lze vyložit §75 (2) Zákona č. 182/2006 Sb. tak, že soudní rozhodnutí (prohlášení konkurzu) se musí zvlášť doručit právnické osobě (věřiteli), protože tato "osoba" musí osobně přihlásit svoji pohledávku?
Jde mi o to, že jsme to tehdy nezaregistrovali a teď nemůžeme pohledávku odepsat plnými procenty kvůli dani z příjmu. Bylo to o prázdninách a je na to 30 dnů a předtím již jedno soudní řízení proběhlo a soud tehdy návrh dlužníka na konkurz zamítl. Tohle bylo měsíc poté. To by člověk fakt musel pořád kontrolovat ?
Pokud je to chyba soudu, kam na něj podat stížnost ? Protože pochybuji, že je šance žalovat správce konkursní podstaty, že nevynaložil úsilí k maximálnímu uspokojení věřitelů, či jak je to formulováno v IZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.