Vlákno názorů k dotazu Pohledávky za firmou v konkurzu od Ma - Re: Pohledávky za firmou v konkurzu Nevím přesnou formulaci,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2009 10:57

Ma (neregistrovaný)

Re: Pohledávky za firmou v konkurzu
    Nevím přesnou formulaci, ale u okresního soudu podat písemnou žádost o vydání platebního rozkazu .... z toho a toho důvodu - popsat a doložit.

Popř.pohlíídat jestli půjdou do konkurzu - přihlásit své pohledávky v termínu.(Měli byste obdržet uvědomění o tom, že firma vstupuje do konkurzního řízení (úpadek) s podmínkami kam a v jakém termínu se můžete přihlásit.

• 9. 2. 2009 11:00

pája

>>Můžete mi někdo poradit, co dělat s firmou, která nám
    >>neplatí a jen je otázka času, kdy vstoupí do
    >>likvidace
    >>nebo na ní někdo podá konkurz? On nového roku
    >>nevyvíjí
    >>činnost, je to s.r.o., majetek asi už bude převeden..
    >>vůbec nevím, kde začít, aby jsme aspoň něco získali.
    >
    >Nevím přesnou formulaci, ale u okresního soudu podat
    >písemnou žádost o vydání platebního rozkazu .... z
    >toho a toho důvodu - popsat a doložit.

to by se dočkali, žádost?
    >
    >Popř.pohlíídat jestli půjdou do konkurzu - přihlásit
    >své pohledávky v termínu.(Měli byste obdržet uvědomění
    >o tom, že firma vstupuje do konkurzního řízení
    >(úpadek) s podmínkami kam a v jakém termínu se můžete
    >přihlásit.
    přečtěte si insolvenční zákon, píšete mírně mimo.

• 9. 2. 2009 11:11

Martina (neregistrovaný)

A k jakému soudu se to podává, místně příslušnému našemu sídlu nebo sídlu dlužníka?

• 9. 2. 2009 11:13

pája

podle sídla dlužníka, ale doporučuji advokáta, není to zas až tak jednoduché.

• 12. 4. 2010 3:44

dferbas (neregistrovaný)

Zkusím, jestli se dá tohle téma ještě po roce naťuknout.
    Pochopil jsem dobře, že když mám dlužníka, musím sledovat insolvenční rejstřík, zda proti dlužníkovi byl prohlášen konkurs a pak do 30 dnů přihlásit pohledávku ?
    Nebo si lze vyložit §75 (2) Zákona č. 182/2006 Sb. tak, že soudní rozhodnutí (prohlášení konkurzu) se musí zvlášť doručit právnické osobě (věřiteli), protože tato "osoba" musí osobně přihlásit svoji pohledávku?

Jde mi o to, že jsme to tehdy nezaregistrovali a teď nemůžeme pohledávku odepsat plnými procenty kvůli dani z příjmu. Bylo to o prázdninách a je na to 30 dnů a předtím již jedno soudní řízení proběhlo a soud tehdy návrh dlužníka na konkurz zamítl. Tohle bylo měsíc poté. To by člověk fakt musel pořád kontrolovat ?

Pokud je to chyba soudu, kam na něj podat stížnost ? Protože pochybuji, že je šance žalovat správce konkursní podstaty, že nevynaložil úsilí k maximálnímu uspokojení věřitelů, či jak je to formulováno v IZ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).