Re: Fa v cizí měně - pro pana UU
Ano, já to skutečně takto celý rok dělal.....Já totiž dělám účetnictví necellý rok, převzlal to po jedné paní, která to takto dělal, tak jsem v tom pokračoval - hledal jsem si na netu k tomu nějaký věci a našel jsem to, že je to napsáno v těch standardech, ale lze se od toho odchýlit (třeba tím naším směrem). Ve finále je v nákladech to, co by tam být mělo - protože se to dorovná kurzovým rozdílem (ten mám vyčíslen přes kurz, kterým se to platí) - tzn. v nákladech je to v obou případech ve stejné výši, liší se pouze vyčíslením částek na kurzových rozdílech a té 504...Snad jsem to popsal srozumitelně a lze to takto dělat...
Re: Fa v cizí měně - pro pana UU
ANO chápu, taky jsem to tak dělala. Hold místo abych měla v nákladech na 501x 10.000,- Kč, tak mám na 501x 12.000,- Kč a kurz.rozdíl 2.000,- Kč na 663x. V konečné fází mám v nákladech pořád těch 10.000,- Kč. Opravdu chyba to velká asi nebude, daňový základ by se nikterak nezvýšil či nesnížil, jen si myslím, že by mohla být pokuta za nedodržení zákona o účetnictví, nebo tak něco. Tak časem uvidíme, díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.