Vlákno názorů k dotazu Omyl od 1234a - Re: Omyl >Loni mi na můj účet přišla částka...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2009 11:25

1234a (neregistrovaný)

Re: Omyl
    >Loni mi na můj účet přišla částka 14000K. Peníze mi
    >nepatřily, byly poslány na můj účet omylem. Vzhledem ke
    >shodě příjmení odesílatele a mého zaměstnavatele, mi
    >tato skutečnost nebyla divná

***s tím asi neobstojíte, těžko bude soud věřit tomu, že vám zaměstnavatel pošle jen tak 14t a vy se ani neptáte proč. Ledaže by to byla vzhledem k vaší mzdě zanedbatelná částka.

a peníze jsem s čistým
    >svědomím a v dobré víře že jsou moje použila.

***tak tomu teda nevěřím ani já:-)

nehodlala si pro něčí pochybení

***pochybení bylo i vaše!!!

Nyní už dlužím pouhé 2000Kč a tak jsem mu napsala, že jistě
    >souhlasí s kompenzací ve výši oněch 2000Kč za složenky,
    >dopravné do banky, telefonáty, zrušení účtu a jeho
    >zřízení u jiné banky a vzniklé potíže, které mi jeho
    >neopatrnost způsobila.

***máte neuvěřitelnou drzost.

Odepsal mi hrubě a chce na mě vymáhat poslední 2000 soudně i s úroky, pokud mu poslední splátku neodešlu do 15.3.2009.

***máte štěstí, že jste narazila na slušného člověka, který přistoupil na splátky a nevymáhal peníze naráz, na což měl právo.

Samozřejmě, že když je to
    >takhle, tak mu ty peníze pošlu, ale zajímá mě, zda je
    >jeho tvrzení, že by soud vyhrál a já bych musela platit
    >i úroky a soudní výlohy, pravdivé a zda je právně
    >správné jeho odmítnutí kompenzace za vzniklou situaci ke
    >které došlo jeho chybou a neopatrností. Proč já
    >přivydělávající si invalidní důchodce mám nést zodpovědnost
    >za lajdáctví a neopatrnost někoho cizího?

Nesete zodpovědnost hlavně za své protiprávní neseriozní jednání. Měla byste mu poděkovat, že na vás nepodal žalobu.

• 12. 2. 2009 12:10

JM22 (neregistrovaný)

Kdyby jste okamžitě peníze,která Vám nenáležely obratem poslala zpět,nevznikla by Vám žádná kompenzace.Za co by jste ji chtěla,že jste používale peníze které Vám vůbec nenáležely??Neměla by jste ještě vy platit úroky za použití této částky?

• 12. 2. 2009 14:51

nedka1 (neregistrovaný)

Aha, takže skutečnost že nemám v úmyslu zústat dlužná a že jsem se nevzpouzela zaplatit co mi nepatří u Vás nic neznamená? Podle vaší reakce to znamená, že by si mohl chytrý člověk na takových situacích postavit živnost. Omrknout klienty, vybrat ne příliš majetného, pokud možno starého a invalidu, přivydělávajícího si pár korun k živobytí, jako jsem já, šup mu nějakou tu kačku na účet, počkat až je utratí ( protože je určitě utratí) a hurá k soudu a zaplať mrzáčku i úroky. Pokud se zadaří sehnat takových víc, to budou panečku výdělky! A abych nezapoměla, poděkovat, že mi neposlal do baráku exekutora, že mu mohu zaplatit pouze ty úroky. Vy jste fakt dobrý!!! Já jsem neseriózní a váš náhled na věc je opravdu morální a poučný! Sice už jsem stařena, ale pořád se ještě učím.

• 12. 2. 2009 14:55

an (neregistrovaný)

Učíte se ale špatně, protože vy ze zákona NESMÍTE utratit peníze, o nichž nevíte, jestli vám patří či nikoliv. Opravdu byste s tím neuspěla. Jediné, pokud byste peníze obratem vrátila, byste mohla požadovat peníze, které by vám banka za tuto účetní operaci účtovala, čili zhruba 10,- za pohyb na účtě. To je vše a ne víc jak půl roku vracet.

• 12. 2. 2009 15:23

Katuška (neregistrovaný)

Na mě paní dělá dojem, že kdyby se spletla ona a třeba nájem poslala místo domácímu někomu jinému a ten peníze vracel po splátkách, bez problémů by zaplatila nájem správnému příjemci a pak se omlouvala tomu, komu je poslala špatně, že mu to poslala a ještě ho nechala to splácet, navíc by mu nějakou splátku prominula, protože měl chudák s tím vracením výdaje. Co k tomu dodat: paní je zřejmě světice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).