Re: Omyl
>Loni mi na můj účet přišla částka 14000K. Peníze mi
>nepatřily, byly poslány na můj účet omylem. Vzhledem ke
>shodě příjmení odesílatele a mého zaměstnavatele, mi
>tato skutečnost nebyla divná
***s tím asi neobstojíte, těžko bude soud věřit tomu, že vám zaměstnavatel pošle jen tak 14t a vy se ani neptáte proč. Ledaže by to byla vzhledem k vaší mzdě zanedbatelná částka.
a peníze jsem s čistým
>svědomím a v dobré víře že jsou moje použila.
***tak tomu teda nevěřím ani já:-)
nehodlala si pro něčí pochybení
***pochybení bylo i vaše!!!
Nyní už dlužím pouhé 2000Kč a tak jsem mu napsala, že jistě
>souhlasí s kompenzací ve výši oněch 2000Kč za složenky,
>dopravné do banky, telefonáty, zrušení účtu a jeho
>zřízení u jiné banky a vzniklé potíže, které mi jeho
>neopatrnost způsobila.
***máte neuvěřitelnou drzost.
Odepsal mi hrubě a chce na mě vymáhat poslední 2000 soudně i s úroky, pokud mu poslední splátku neodešlu do 15.3.2009.
***máte štěstí, že jste narazila na slušného člověka, který přistoupil na splátky a nevymáhal peníze naráz, na což měl právo.
Samozřejmě, že když je to
>takhle, tak mu ty peníze pošlu, ale zajímá mě, zda je
>jeho tvrzení, že by soud vyhrál a já bych musela platit
>i úroky a soudní výlohy, pravdivé a zda je právně
>správné jeho odmítnutí kompenzace za vzniklou situaci ke
>které došlo jeho chybou a neopatrností. Proč já
>přivydělávající si invalidní důchodce mám nést zodpovědnost
>za lajdáctví a neopatrnost někoho cizího?
Nesete zodpovědnost hlavně za své protiprávní neseriozní jednání. Měla byste mu poděkovat, že na vás nepodal žalobu.
Aha, takže skutečnost že nemám v úmyslu zústat dlužná a že jsem se nevzpouzela zaplatit co mi nepatří u Vás nic neznamená? Podle vaší reakce to znamená, že by si mohl chytrý člověk na takových situacích postavit živnost. Omrknout klienty, vybrat ne příliš majetného, pokud možno starého a invalidu, přivydělávajícího si pár korun k živobytí, jako jsem já, šup mu nějakou tu kačku na účet, počkat až je utratí ( protože je určitě utratí) a hurá k soudu a zaplať mrzáčku i úroky. Pokud se zadaří sehnat takových víc, to budou panečku výdělky! A abych nezapoměla, poděkovat, že mi neposlal do baráku exekutora, že mu mohu zaplatit pouze ty úroky. Vy jste fakt dobrý!!! Já jsem neseriózní a váš náhled na věc je opravdu morální a poučný! Sice už jsem stařena, ale pořád se ještě učím.
Učíte se ale špatně, protože vy ze zákona NESMÍTE utratit peníze, o nichž nevíte, jestli vám patří či nikoliv. Opravdu byste s tím neuspěla. Jediné, pokud byste peníze obratem vrátila, byste mohla požadovat peníze, které by vám banka za tuto účetní operaci účtovala, čili zhruba 10,- za pohyb na účtě. To je vše a ne víc jak půl roku vracet.
Na mě paní dělá dojem, že kdyby se spletla ona a třeba nájem poslala místo domácímu někomu jinému a ten peníze vracel po splátkách, bez problémů by zaplatila nájem správnému příjemci a pak se omlouvala tomu, komu je poslala špatně, že mu to poslala a ještě ho nechala to splácet, navíc by mu nějakou splátku prominula, protože měl chudák s tím vracením výdaje. Co k tomu dodat: paní je zřejmě světice.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.