Vlákno názorů k dotazu Nárok na odpočet DPH od Jaromír - Re: Nárok na odpočet DPH Správně byste měl uplatňovat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2009 8:26

Jaromír (neregistrovaný)

Re: Nárok na odpočet DPH
    Správně byste měl uplatňovat odpočet DPH z Knihy přijatých faktur bez ohledu na to, zda jste je uhradil nebo ne. Recipročně musíte odvádět DPH z vydaných faktur bez ohledu na to, zda vám byly zaplaceny nebo ne.

• 16. 2. 2009 9:55

bizzon (neregistrovaný)

Re: Nárok na odpočet DPH
    Daň na výstupu je absolutně jasná. Ale vstup je jaksi benevoletnější. Odpočet je možno uplatnit podle evidence dle § 100. A jsem pouze povinnen vést evidenci v takovém členění abych sestavil daňové přiznání. Tuto evidenci k přijatym plněním čerpám z DE. Navíc mám možnost upatnit odpočet do 3let od zdaň. plnění. Vím že odpočet mohu uplatnit i z neuhrazených faktur přijatých. Tuto možnost vlasně já uplatňuji až za poslední zdaň.období /prosinec/. Chtěl jsem jenom vědět jestli můj postup porušuje nějakou zákonou normu. V podstatě "šidím" sám sebe a odpočet si uplatňuji později než můžu, ale ne tak později než připouští zákon. Abych jenom naznačil proč postupuji takto, jde pouze a jakýsi osobní cash flow. Na konci roku vznikne malá daň povinnost k DPH a finance zbydou na ostatní daňové povinnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).