Re: Upozornění moderátora
Ahoj, podnikat. účet mít nemusíš. Pokud jsi FO, stačí Tvůj osobní účet, ale účetní to bude mít trochu pracnější, bude muset přemýšlet, která položka patří do podnikání a která ne... a výpisy budou součástí účetnictví tzn. může se na ně podívat finančák při případné kontrole....
Zkuste bankovní účet bez poplatků!
Souhlasím s předchozí odpovědí, povinné to není, nicméně většinou klientům doporučuju, aby pro přehlednost měli finance soukromé odděleně od podnikatelských, zvlášť pokud mají těch plateb více. Koneckonců mně jako účetní ani berňáku není nic po tom, jaké mají soukromé finance. V dnešní době lze mít i bankovní účet zadarmo bez poplatků, takže dle mého názoru není problém v tom, aby byly finance oddělené. Někteří moji klienti s málo platbami mají také pomíchané soukromé a firemní platby na jednom účtu a řeknu vám, že je to pak fakt otrava až "opruz" studovat jednu platbu po druhé a hledat ty podnikatelské.
Mj. ty účty, které jsou ZCELA zadarmo nabízí třeba mBank (mKonto) nebo Fio. Vím to z vlastní zkušenosti, taky tam mám účty. Internetové bankovnictví i karty k účtům jsou samozřejmostí.
Re: Zkuste bankovní účet bez poplatků!
Dobrý den,
moc děkuji za odpovědi. Tak jsem to i zamýšlela, mít dva účty, ale u podn. jsem se bála poplatků a pod. tak jsem chtěla založit normální a ten používat na podnikáni (jen jsem si nebyla jistá. Což lze a já Vám mockrát děkuji za odpovědi!!!!!!
Přeji krásný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.