Vlákno názorů k dotazu Odměna ze zisku spol. s.r.o. od Jerry - Re: Odměna ze zisku spol. s.r.o. ----No na tento...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2009 15:16

Jerry (neregistrovaný)

Re: Odměna ze zisku spol. s.r.o.
    ----
    No na tento dotaz se dost těžko odpovídá, takže pouze fakta:
    1. odměna ze zisku společníkovi se daní konečnou srážkovou daní a společník ji ve svém daňovém přiznání neuvádí.
    2. Vy tvrdíte že dostal "potvrzení o zdanitelných příjmech a zdaněné záloze". Na tento příjem se toto potvrzení nevydává.
    ----
    Zbývá otázka co manžel vlastně dostal. Buď "podíl na zisku" a společnost si s tím nedokáže poradit anebo "nějaké peníze" jako "mzdu" a společnost to nedokáže pojmenovat.
    V každém případě pokud se jednalo o odměnu ze zisku, tak o ní společníci rozhodují na valné hromadě a rozdělují na ni přebytky zisků společnosti z minulých let, ve Vašem případě z roku 2007 a dříve.

• 18. 2. 2009 15:35

sarry (neregistrovaný)

Jednalo se o rozdělení zisku na základě valné hromady.
    Já jsem byla taky názoru, že není na třeba vypisovat žádné potvrzení. Jsem podobného názoru, že si s tím společnost nevěděla rady a raději "nějaké potvrzení" vystavila.
    Nevím, kde bych se mohla o těchto problémech dočíst. Který zákon a § to řeší.

• 18. 2. 2009 15:53

I. (neregistrovaný)

Když jde o rozdělení zisku dle VH, pak se opravdu jedná o výplatu podílu na zisku. Ten byl ve společnosti zdaněn konečnou 15%ní srážkovou daní a společník již do žádného svého přiznání nic nezahrnuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).