Re: Dovolená po PPM
já bych teké řekla, ale kolegyně tvrdí, že jim na školení říkali, že by měla dostat ještě celý nárok za 2009 a i našla v tom smyslu něco na netu...taky operuje tím, že se jí dovolená po ppm nemůže krátit. Já jsem toho názoru, že se v tomto případě nejedná o kácení.
Re: Dovolená po PPM
Jenže to by bylo v případě, pokud by třeba čerpáním mateřské dovolené (ta je výkonem práce) jakoby v roce "odpracovala" těch 60 dní, potom se z důvodu následného čerpání rodičovské dovolené řádná dovolená nekrátí. Jenže jí ten nárok nevznikl. !! To jsou dvě různé situace. Ať si kolegyně přečte tady v historii, je to tu vysvětlováno mockrát. Na tom školení to sice říkají, jenže oni předpokládají, že víte, že nárok vzniká až po odpracování 60 dní (ten celoroční) , tudíž na to už zvlášť neupozorňují.
Bylo by to jinak, kdyby měla mateřskou např. do konce března, to by bylo jako"odpracováno" víc jak 60 dní, od 1.4. by si požádala o čerpání dovolené, potom by měla nárok na celou dovolenou za rok 2009, protože z důvodu RD by se nárok nekrátil. Jenže ona v roce 2009 nebude mít "odpracováno" těch 60 dní, jen cca 33 nebo kolik přesně má ten zůstatek z roku 2008, což zakládá nárok jen za 21 odpracovaných dní, tj. 1/12 celoročního nároku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.