Re: Roční zúčtování daně
Má nárok na celou slevu na poplatníka (tato sleva se vždy uplatňuje celá), prohlášení dle mého názoru mělo být jedno a pokud skutečně neměla příjmy jinde, uvede, že měla příjmy jen od jednoho plátce (nejde o počet PP, ale o plátce příjmu, tedy zam-tele).
Děkuji za odpověď.A ještě maličkost: měla bych chtít po této zaměstnankyni nějaké potvrzení z OSSZ, že pečovala o zdravotně postižené dítě?Jestli ano, tak je mi jasné,že OSSZ potvrzení nevystaví se zpětným datem, tedy do 15.2. Myslíte si nebo máte zkušenosti s tím, že může tím pozdějším datem od OSSz vzniknout nějaký problém?
>>Dobrý den,dne 1.10.2008 u nás ve firmě nastoupila
>>zaměstnankyně na dohodu o provedení práce. 3.11.
>>(pondělí)
>>nastoupila na HPP.V dohodě o pr.práce byla zúčtována
>>zálohová daň.V průběhu roku 2008 zároveň pečovala o
>>zdravotně postižené dítě,na které ale neuplatňovala
>>odpočet.Pobírala na něj dávky ze sociálky.Má nárok na
>>na
>>slevu na poplatníka za celý rok 2008?Jak vyplnit
>>"Prohlášení"-hlava III.,bod 3) písm.b) postupně od
>>dalších
>>plátců ... ?Brala jsem to jako 2 pracovní poměry a
>>"prohlášení" na rok 2008 mi tak podepsala dvě.Ani
>>nevím
>>jestli je to ale správně.
>
>Má nárok na celou slevu na poplatníka (tato sleva se
>vždy uplatňuje celá), prohlášení dle mého názoru mělo
>být jedno a pokud skutečně neměla příjmy jinde, uvede,
>že měla příjmy jen od jednoho plátce (nejde o počet
>PP, ale o plátce příjmu, tedy zam-tele).
s tímto bohužel zkušenosti nemám, obecně:
"Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
a) úředním dokladem prokazujícím totožnost dítěte (vlastního, osvojeného, v péči, která nahrazuje péči rodičů, druhého z manželů a vnuků),
b) předložením průkazu ZTP/P, pokud je vyživované dítě jeho držitelem,
c) jsou-li oba manželé zaměstnaní, potvrzením od zaměstnavatele manželky (manžela), že nárok na daňové zvýhodnění současně neuplatňuje druhý z manželů,
d) potvrzením školy, že zletilé dítě žijící s poplatníkem v domácnosti se soustavně připravuje na budoucí povolání studiem nebo předepsaným výcvikem.."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.