Re: Má to smysl?
Už jsem to jednou takhle účtovala, 3 střediska. Úžasné to bylo, když se všichni začali hádat a nakonec to vedlo až k rozpadu firmy.
To potom začalo být zajímavé. Jeden to chtěl tak, druhý jinak a každý tlačil, abch to udělala podle něj. Jako mezi mlýnskými kameny. Už bych to nechtěla. A o té práci navíc ani nemluvím.
Držím Vám palce
Taky si tak připadám a k tomu rozpadu to nějak vede.Ten jeden ze spol. je již důchodce a chce jen své peníze ze společného zisku od r.93-08.Pořád mě říkají,ža já jsem ekenomka a mám to nějak udělat.Kdybych něco měla,tak dávám výpověď a pak ať si poradí někdo jiný.
Taky jsme to chvíli zkoušeli, celkem v dobrém, na začátku podnikání to vypadalo jako dobrá alternativa, ale docela rychle nás to přešlo, naštěstí taky celkem v dobrém. Zkuste jim navrhnou, že to klidně uděláte, ale musí vám rozklíčovat naprosto všechnu režii - a to přece musí oni, jak vy to máte vědět. Nejlepší klíč je přes odpracované hodiny a to zase musí všichni (a hlavně oni) vykazovat kdy co dělali a k čemu to bylo dobré. Třeba je to přejde samo.
Asi je to nepřejde-je strašně tvrdohlavý.Už jsem mu říkala,že ty mzdy prostě dělit nejdou.Jak mám platit třeba jednomu zam.část mezd,zdravotního,daně,sociálnáho z 1 účtu a další poměrnou část z druhého účtu.On se radí s nějakou jeho známou účetní a ta v tom nevidí žádný problém,ale teoreticky jde hodně věcí.Horší je realita.
Jestli oni si nemyslí, že peníze na účtě jsou všechno, co je má zajímat a nějaké účetnictví je jim fuk. V tom případě bych zkusila nějaké školení a jestli nebudou chtít slyšet, tak snad rychle pryč. Zkuste jim navrhnout ta střediska, to by moc práce nepřidalo a viděli by aspoň něco. A vymyslet něco, co přidá spoustu práce jim - a bez toho to nepůjde a nepůjde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.