Re: vyúčtování daně z příjmu - spěchá
Pokud se nemýlím jde o přehled zaměstnanců v jednotlivých měsících včetně těch, co byli na DPČ, HP.
>
>Dobrý den,
>jsme s.r.o. a odevzdali jsme na FÚ vyúčtování daně z
>příjmu FO.
>Dnes mi volali, že nám k tomuto vyúčtování chybí
>přílohy (zřejmě jde o přílohu č. 1 - přehled zaměstnanců)
>žádné nerezidenty nemáme ani opravy jsme neprováděli.
>Co se do jednotlivých kolonek této přílohy píše?
>
>Prosím o rychlou odpověď. Mám to na FÚ dodat a nevím
>si rady.
>Máme 5 zaměstnanců na HPP a jednoho na DPČ.
>
>Díky moc
¨
Tomu nerozumím. Když jsem se podívala na přílohu č. 1, tak tam jsou kolonky: místo výkonu práce/počet zaměstnanců/název obce/kod obce .... a datum přílohy je k 1.12.2008 (Tak asi nechtějí jednotlivé měsíce).
Jakou formou přílohu podáváte na předepdaném tiskopise nebo volně?
Jsem z toho jelen.
Jak jsem psala výše, do toho počtu zapíšete 6, pokud ten na dpč byl k 1.12. u Vás. Já osobně jsem to vypisovala na jejich tiskopis, nevím jak ostatní. Kyžtak vytiskněte z české daňové správy na papír jejich předlohu a doplňte, pokud máte nyní možnost tisknout.
No musíte číst pokyny a zákon. v pokynách píší jasně, že do kolonky 05 tiskopisu vyúčtování zálohové daně se píše počet za-nců podle mzdových listů. A mzdový list vedete jak pro dpp, tak pro dpč. Chtějí bez rozdílu na zálohovou či srážkovou daň počet za-nců. Nevím jak moc velká chyba je, že jste to nenapsala na ten tiskopis, ani nevím či za to dávají nějaké penále. Doufám že ne, protože v předchozích letech bývalá mzdovka také nevyplňovala do počtu za-nců dohodáře, pouze HPP. Jen nevím, či jim nebude divné, že na tiskopise máte jiný počet než v příloze
Dívala jsem se do pokynů k počtu zaměstnanců a tam ke sl. 03 píší podle prac. smlouvy. No Vy tam máte celou ČR, nespecifikováno přesné místo, takže bych tam napsala do výkonu práce prostě obec kde sídlíte. počet bude tedy ještě o ty dvě dpp vyšší - 8.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.