Re: narok na lekare
No zaměstnavatel postupuje protiprávně, ale s tím asi nic moc nenaděláte. Jestli vám to lékař napíše, vzala bych si to ošetřování, budete mít sice méně peněz, ale aspoň klid. Asi bych to takto řešila také, pokud není se zaměstnavatelem domluva. Protože dovolenou vám taky dát nemusí. Akorát, že ošetřování vám asi na 1 den lékař nedá, spíš tak 2-3 dny, tak aspoň zkuste vyřídit vše potřebné.
ono nevim jak se vyznate v lekarstvi ale matka je po operaci triselne zlazy a materskeho znamenka a sama nic nezvladne kdyz hodinku dene neco dela noha ji okamzite opuchne a vecer nemuze spat sama se nevykoupe neobstara domactnost, ja jsem od rana od 8 do 17 v praci a kazdy den dojizdim z jaromere do trutnova za praci!! a vedeni mi nechce dat volno z toho duvodu ze by tady nikdo nebyl!! jsem tady od zacatku sama tj, srpen a nemela jsem den volna i mezi svatkama jsem byla v praci,jako kazdy jiny den.
>>>>>>> spolecna domactnost je a matka se sama nikam
>>>>>>>nedostane ma operovane lytko a trisla, takze je
>>>>>>>nesamostatna!
>>>>>>>jak tedy mam postupovat u zamestnavatele??
>>>>>>
>>>>
>>>>No zaměstnavatel postupuje protiprávně, ale s tím asi
>>>>nic moc nenaděláte. Jestli vám to lékař napíše, vzala
>>>>bych si to ošetřování, budete mít sice méně peněz,
>>>>ale
>>>>aspoň klid. Asi bych to takto řešila také, pokud není
>>>>se zaměstnavatelem domluva. Protože dovolenou vám
>>>>taky
>>>>dát nemusí. Akorát, že ošetřování vám asi na 1 den
>>>>lékař nedá, spíš tak 2-3 dny, tak aspoň zkuste
>>>>vyřídit
>>>>vše potřebné.
>>>
>>>
>>> ono nevim jak se vyznate v lekarstvi ale matka je po
>>>operaci triselne zlazy a materskeho znamenka a sama
>>>nic nezvladne kdyz hodinku dene neco dela noha ji
>>>okamzite opuchne a vecer nemuze spat sama se
>>>nevykoupe
>>>neobstara domactnost, ja jsem od rana od 8 do 17 v
>>>praci a
>>>kazdy den dojizdim z jaromere do trutnova za praci!!
>>>a
>>>vedeni mi nechce dat volno z toho duvodu ze by tady
>>>nikdo nebyl!! jsem tady od zacatku sama tj, srpen a
>>>nemela jsem den volna i mezi svatkama jsem byla v
>>>praci,jako kazdy jiny den.
>>
>>Tak to vám lékař určitě ošetřování napíše, 9 dnů je
>>placených,pokud by vám napsal déle, potom už
>>omluvené,
>>ale neplacené.
>
>
> poradite mi tedy jak mam postupovat ..??? jelikoz k
>lekari musim a musim byt i v obchode!jak to mam
>vyresit??
Zaměstnavateli se to možná nelíbí i z toho důvodu, že by Vám musel dát náhradu mzdy, přestože nevykonáte žádnou práci. Tzn. že by musel zajistit někoho do obchodu, tomu zaplatit a zároveň zalpatit i Vám za to, že jdete se svojí matkou k lékaři (takže se zaměstnavateli ani nedivím). Když Vám lékař napíše ošetřování, tak to hradí sociálka. A i v ošetřování můžete chodit do práce - ty dny, kdy budete pracovat, nebudete mít zaplacené jako ošetřovačku. Ale těžko můžete být s matkou u lékaře a zároveň v obchodě.
To teda slyším poprvé - ono to jde zároveň mít OČR a chodit do práce??? Nebo myslíte tu záležitost, že když už bude lejstro napsané od doktora, že zaměstnanec to nemusí "vybrat" celé? Tzn. např. z 14 napsaných dnů bude nutná péče jen 3 dny, tak "vybere" jen ty 3 dny?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.