Re: PROSÍM: Vývoz-řádek DPH 22
§66,§30 - u vývozu je to tak, že do dań.přiznání dáte hodnotu fakturovanou, přepočtenou celním kurzem - ten najdete na JSD, nebo pokud si ověřujete nyní již vývoz přes internet
http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Clo-online/ dále zjištění stavu MRN, číslo MRN a celní kurz Vám řeknou na celní deklaraci (nebo na stránkách celní správy).
Dopravu za vývoz se do daň.přiznání neuvádí - je to osvobozené a není na to kolonka.Oddíl II. se vztahuje jen na Vaši fakturaci.
Zkuste si přepočítat částku na faktuře platným celním kurzem pro uvedené období.
V účetnictví ale budete mít fakt.částku přepočtenou Vaším kurzem, jen v tabulce DPH přepočtete částku kurzem celním.
Ničemu nevadí, že se zde faktur. a statist. rozejdou.
Re: PROSÍM: Vývoz-řádek DPH 22
Také jsem po tom pátrala kdysi na FU, protože ze zákona o DPH to nevyplývá - není to jasně uvedeno! ale vzhledem k tomu, že daň.dokladem je práve JSD, tak dle sdělení na FU mám uvádět stat. hodnotu. Asi 2 roky jsem uváděla účetní hodnotu a nemělo to na nic vliv. Jde podle mne o to, že pokud vzniknou nesrovnalosti mezi státy EU a FU to dohledávají, tak se jim lépe přepočítávají hodnoty na EUR (je jasný kurz a nemusí zjišťovat kurz dané firmy). Už jsem tímto prošla a musela jsem dokládat hodnotu v EUR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.