Re: Dar na dětskou ŠVP
Darovací smlouva bude psána na školu, ta jako právnická osoba podá přiznání k darovací dani, i když daň platit nebude, přiznání podat musí, v textu může být uvedeno, že dar je určen pro určitou třídu...Firma, která dar poskytne a dar bude samozřejmě účelově směrován na vzděl., školství, podporu mládeže... podle odst. 8 §20 Zákona o dani z příjmu, si může uplatnit slevu - odečíst hodnotu daru, min. 2.000 Kč, max do 5% ze zákl. daně, jak je v uvedeném odst. uvedeno...
Dobrý den, děkuji za vyčerpávající reakci. Jen bych poprosila doplnit - podle Vás účel na ŠVP je podle odst. 8 §20
Zákona o dani z příjmu? Já bych řekla, že se to dá zařadit k podpoře mládeže (jsou to 10tileté děti).
A ještě jedna drobnost: za školu to musí podepsat ředitel? Nebo stačí třídní učitelka? Jedno vyhotovení každé straně stačí? Srdečný dík za odpovědi. Snad šéf udělá "oslíčku, otřes se," a naší peněžence to uleví.
Opravdu to bude 5%? Nejedná se o vxsokou školu, ale o základku. Nebude to tím pádem 4%? Nezlobte se, já to vidím dnes poprvé, nechci rejpat, potřebuji jen pomoct, jak tomu mám rozumět. Díky!
Z k o p í r o v a n ý z á k o n : nejvýše však lze v úhrnu odečíst 4 % ze základu daně sníženého podle § 34; přitom v případě poskytnutí darů vysokým školám a veřejným výzkumným institucím lze základ daně snížit nejvýše o dalších 5 %. V úhrnu lze odečíst nejvýše 5 % ze základu daně sníženého podle § 34.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.