Vlákno názorů k dotazu Daňové zvýhodnění na dítě od Bernardová - Re: Daňové zvýhodnění na dítě Nevěřte účetní!!1/bývalý manžel?pokud jste...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2009 20:40

Bernardová (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění na dítě
    Nevěřte účetní!!
    1/bývalý manžel?pokud jste rozvedení,tak nemusíte mít žádné potvrzení od bývalého manžela,pouze rozsudek s nabytím právní moci o svěření dětí a od následujícího měsíce,kdy byla změna, tj.např. rozsudek nabyl právní moci 20.8.08,uplatníte slevu na děti od září 2008
    2/nárok na slevu má ten z rodičů,s kterým žijí děti ve společné domácnosti,pokud tedy bývalý odešel např. už v únoru 08,měl povinnost to ve své mzd.účtárně nahlásit a ukončit úlevu,pak by jste měla nárok už od března 08
    3/pokud bude účetní neústupná /protože termín byl do 16.2.09,kdy se mělo uplatnit i zpětně,co nebylo uplatněno v roce 08/nezoufejte,na fin.úřad máte ještě 3 roky čas.o slevu nepřijdete
    4/nejlepší by bylo zkontaktovat se přímo s účetní bývalého a domluvit se,co a jak tam nahlásil/
    5/na fin.úřad by jste dokládala pouze k daň.přiznání kopii rozsudku o svěření/pokud je v rozsudku uvedeno,od kdy nevedete spol.domácnost a zároveň jste to také musela nahlásitl na SSP ohledně dávek,aby bývalého vyjmuli z okruhu společně posuzovaných osob,pokud berete přídavky nebo dávky na děti,pak Vám fin.úřad poradí,od kdy uplatnit
    můžete mě kontaktovat na e-mail,ráda vám poradím

• 25. 2. 2009 20:48

J (neregistrovaný)

tady ale nejde o bývalého manžela, ale o bývalého zaměstnavatele manžela a to je o něčem jiném

• 25. 2. 2009 20:50

Bernardová (neregistrovaný)

už jsem to zjistila,že jsem se spletla .. a napsala víc ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).