Re: Pracovní úraz
No já bych kontaktovala lékaře, který to vystavil a hlavně si pohlídala, aby v docházce a všude bylo prokazatelné, že měla neplacené volno. Stejně i pokud to bude mít jako nepracovní úraz náhradu mzdy platit budete, pokud teda ještě nemá dál neplacené volno. Na jak dlouho to neplacené volno měla povolené ?
No vždyť vám to píšu pořád - kontakujte lékaře i ji, zjistěte jestli měla jiného zaměstnavatele. Já bych potom udělala zápis o tom, že to pracovní úraz u vás nebyl, poslala na sociálku i s doložením povoleného neplaceného volna. Výplatě náhrady mzdy se stejně nevyhnete, ale až po 28.2. po skončení neplaceného volna. Nemoc neplacené volno nepřerušuje.
Aha, vidíte a já si myslela, že ano. Že když je nemocná, tak se nepl. volno přeruší. Takže vlastně 14 dní bude penízků, a pak 3 dny nemocenské neplacené a pak 11 dní u nás a pak od OSSZ. Tak to bude paní ráda. Jinak jsem ji zkoušela kontaktovat a nezvedá mi mobil. Tak uvidíme. Děkujíííííííííííí moc .
viz
) Nemocenské se nevyplácí zaměstnanci za dobu, po kterou mělo trvat pracovní volno bez náhrady příjmu nebo služební volno, za které nebyl
poskytnut služební příjem nebo plat, pokud dočasná pracovní neschopnost vznikla nebo karanténa byla nařízena nejdříve dnem, který následuje po dni nástupu na takové volno. Ustanovení věty první neplatí v případě, kdy pojištěnka nemá nárok na peněžitou pomoc v mateřství z žádné pojištěné činnosti, a v případě, kdy pojištěnec byl uznán dočasně práce neschopným podle § 57 odst. 1 písm. e).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.