Re: dodatečné DPH-nepřijato na FU
Díky za informaci, na telefonické výzvy reaguji,většinou vycházím vstříc v rámci dobrých vztahů, ale kolega na telef. výzvu
nereagoval, přiznání nedoplnil právě s odkazem na příslušný zákon,
který mu to neukládá, dosud nedostal žádný výměr, ačkoliv je to už půl roku. Správce daně nebyl schopen říci, na základě čeho po něm doklady požaduje, jak je zvyklý, že se poplatník vždy podřídí.
to podané dodatečné přiznání v tom termínu nebylo účinné, tak paní zvolila jednodušší formu vyřízení, já jsem taky rád když mi zavolají a vyřešíme to hned bez složitých úředních postupů. Pro poplatníka je výsledek stejný, ten telefon je ale příjemnější, budte ráda že takoví úředníci jsou, protože to jejich písemné zamítnutí toho přiznání je pro obyč. poplatníka nesrozumitené.
Proti stanovené dani máte 30 denní lhůtu na odvolání (§48), jedná se o řádný opravný prostředek. Až po uplynutí této (v podstatě se jedná o nabytí právní moci vyměřené daně) máte další možnosti na případnou opravu daně, kam patří i dodatečné přiiznání (§41). Zjednodušeně se dá říci, že dodatečným přiznáním nemůžete opravovat řádné přiznání, které ještě není pravomocné, protože běží 30denní odvolací lhůta. Z tohoto důvodu vám i správce dodatečné přiznání vrátí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.