Re: PxZ - evidovat daň za 2008 do závazk
Co jste tedy převzal? Účetnictví?
Pokud vedete DE ( a to samozřejmě můžete, i když uplatníte výdaje procentem), tak v ZAP k 31.12.2007 nemají co strašit DPFO za 2007 ani přeplatky (předpokládám SP a ZP) za 2007.
Tyto částky se mohou v ZAP objevit až po zpracování příznání a přehledů, což nepředpokládám, že máte hotové 31.12.2007
Asi jsem se špatně vyjádřil - doklady, vedenou DE (zbytečně), uplatňován paušál.
Teď zpracovávám za 2008 a nevím, jestli dát do pohledávek nedoplatky FÚ, ZP a OSSZ za, co jsem vypočetl. Niíkdy jsem to tam nedával, nikdy to není jisté (můžou být nějaké nesrovnalosti v zálohách apod.)
Děkuji
Do pohledávek nedoplatky? Doplatky pojistného i daní (tzn. závazky) jsou v roce 2008 nedaňovým výdajem bez ohledu na to, kterého období se týkají. Případné přeplatky pojistného (tzn. pohledávky) za rok 2007 vyplacené v roce 2008 jsou daňovým příjmem, přeplatky pojistného za rok 2008 jsou příjmem nedaňovým.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.