Vlákno názorů k dotazu ČID a exekuční výživné od JiřinaH. - Re: ČID a exekuční výživné Jak to víte,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2009 11:35

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: ČID a exekuční výživné
    Jak to víte, že si nevyžádala usnesení ? A proč myslíte, že má ŠCSSZ Váš zápočtový list ? ČSSZ jistě obdržela jako plátce důchodu Usnesení od soudua čeká, až nabyde právní moci.

• 6. 3. 2009 11:49

ČID (neregistrovaný)

Vím,protože jsem volal na soud,kde mi potvrdili,že si od nich ČSSZ nic nevyžádala/mají prý povinnost/,ČSS ZL nemá,ale bylo to napsané na potvrzení od zaměstnavatele §83 zák.č.582/1991Sb.,kde zaměstnavatel vypisu pro OSSZ jestli jsou z příjmu prováděny srážky atd.,ČSSZ nemá usnesení,to mi tel.potvrdili i oni,nabytí právní moci je už od r. 2003!! Jenže oni prý nemají čas psát na soud,mají moc práce,to mi sdělili na ČSSZ.takže platím sám a ještě mi sráží oni a ani to neposílají kam by měli !!!!

• 6. 3. 2009 11:51

JiřinaH. (neregistrovaný)

Zkuste si dát písemnou stížnost na ČSSZ odbor právní.

• 6. 3. 2009 13:33

xy5

když jste žádal o důchod, tak musela MÚ z firmy, kde jste pracoval, písemně sdělit, zda máte exekuce
    takže to vědí - ne že to nevědí
    je mi divné, že by Vám cokoliv po telefonu z ČSSZ z odboru právního sdělovali - jak mohou být přesvědčeni po telefonu, že voláte Vy a ne nikdo jiný
    je to zvláštní - dovolal jste se vůbec na ČSSZ?
    z vlastní zkušenosti vím, že je vůbec složité se na odbor právní dovolat a po telefonu nic nesdělují (což se mi zdá i logické)

• 6. 3. 2009 14:05

ČID (neregistrovaný)

Ano,dovolal jsem se,mám i jméno paní,s kterou jsem mluvil,já jsem nepsal,že by to nevěděli o ex.,,jen na jakém základě můžou srážet,protože jsme našel,že to mohou jen na základě usnesení,a to oni nemají !!!
    Nejsem nesvéprávný,abych nevěděl,s kým mluvím,protože jsem psal v 11/08 dopis a oni mi na něj nebyli schopni více jak tři měsíce odpověď,takže jsem zjišťoval,co a jak .. a nebyl to odbor právní,ale paní,která přímo exekuce zpracovávala na ČSSZ .. a tel. na ní jsem dostal přes známou od soudu .. :-) bez známých ani ránu ... a to je smutné ..

• 6. 3. 2009 14:15

xy5

nezlobte se, nechtěla jsem se Vás nijak dotknout, jen mě zarazilo to, že Vám telefonicky odpovídali - já jsem od nich něco také potřebovala (mám zam-ce, který k nám nastoupil, pobírá důchod a potřebovala jsem se jen zeptat na maličkost ohledně exekuce - a byl problém se tam vůbec dovolat a když mi asi po týdnu zvedli telefon, tak mi stejně sdělili, že musím dát svůj dotaz písemně, ani se se mnou nijak nevybavovali)
    což je asi také správné, jen kdyby ty odpovědi netrvaly tak dlouho (ono si člověk nevybere - ze soudu se také odpovědí nemůžete dočkat, ale když něco potřebují, tak se musí odpovědět do týdne, jinak hrozí pokutami)

• 10. 3. 2009 23:23

ČiD (neregistrovaný)

>>>>soud,mají moc práce,to mi sdělili na ČSSZ.takže
    >>>>>>
    >>mohou
    >>jen na základě usnesení,a to oni nemají !!!
    >>Nejsem nesvéprávný,abych nevěděl,s kým mluvím,protože
    >>jsem psal v 11/08 dopis a oni mi na něj nebyli
    >>schopni
    >>více jak tři měsíce odpověď,takže jsem zjišťoval,co a
    >>jak .. a nebyl to odbor právní,ale paní,která přímo
    >>exekuce zpracovávala na ČSSZ .. a tel. na ní jsem
    >>dostal
    >>přes známou od soudu .. :-) bez známých ani ránu ...
    >>a
    >>to je smutné ..
    >
    >nezlobte se, nechtěla jsem se Vás nijak dotknout, jen
    >mě zarazilo to, že Vám telefonicky odpovídali - já
    >jsem od nich něco také potřebovala (mám zam-ce, který k
    >nám nastoupil, pobírá důchod a potřebovala jsem se jen
    >zeptat na maličkost ohledně exekuce - a byl problém se
    >tam vůbec dovolat a když mi asi po týdnu zvedli
    >telefon, tak mi stejně sdělili, že musím dát svůj dotaz
    >písemně, ani se se mnou nijak nevybavovali)
    >což je asi také správné, jen kdyby ty odpovědi
    >netrvaly tak dlouho (ono si člověk nevybere - ze soudu se
    >také odpovědí nemůžete dočkat, ale když něco potřebují,
    >tak se musí odpovědět do týdne, jinak hrozí pokutami)
    >
    >já se nezlobím ..oni mi jen rok zadržují peníze,k rukám matky je neposílají,protože podle nich nemají na to čas .. já nemám peníze,dítě by je taky nemělo,pokud bych je neposílal sám ..opačně bych mohl jít taky do chládku,kdybych neplatil ..jen pro zajímavost,řekli,že si můžu stěžovat na ministerstvo,ale nebude mi to nic platné .. :-( /myslím na jejich postup při vyřizování/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).