Re: První zaměst-nec nemocný.poradte pro
nemohla jste vypočítat nemocenskou ale náhradu mzdy ..
jinak založíte díl III a V,díl IV mu neměli vůbec dávat,protože nemarodil více jak 14 kal.dnů,ten slouží k tomu,aby od 15 kal. dostával nem.dávky od OSSZ,k tomu ale musíte dát přílohu a poslat na OSSZ,až budete někoho mít, a buď pak "lístek" na peníze k poslednímu dni v měsici nebo ukončení.
Re:To jsem nepochopila
ne,nikam ho nepošlete,když už vám ho donesl,tak ho jen založte s III a V.,on je totiž problém v tom,že lékaři neví,co a jak vystavovat .. od začátku roku mají problémy .. ale byli prý informování z OSSZ .. a dostali k tomu písemnou informaci .. ale bohužel ..
díl IV. slouží OSSZ k vyplácení nem.dávek od 15 dne,je to pro ně jako pro nás III. -začátek s modrým prouhem .. udělali to moc složitě .. už to chápete ?
To ano, ale já se ptám na jinou věc. posílám na OSSZ přehled o výši poj.a vyplacených dávkách kde uvádím - náhradu mzdy za dobu dočasné prac.nesch. a 1/2 zúčtovaných náhrad mzdy.
(tzn.zaměstnanci jsem vyplatila 1 944,- 1/2 z toho 972,- .
ptám se prosím musím k tomuto přehledu aby mi vrátili tech 972,- poslat i přílohu k žádosti? nebo ta se posílá jen když zaměstnanec marodí dýl jak 14dnů. děkuji moc
Ano opravdu nic neposíláte.Prostě jakmile marodí do 14 dnů,osc.zajímá jen přehledo pojistném jak jste uvedla a kde jste si o polovinu náhrad za nemoc/vy jste uvedla nesprávně název této výplaty/ ponížila odvod na soc. pojištění.
To nic je toho opravdu na jednoho moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.