Vlákno názorů k dotazu Opusteni firmy od pája - Re: Opusteni firmy to záleží na úpravě stanovené firmou...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2009 17:00

pája

Re: Opusteni firmy
    to záleží na úpravě stanovené firmou ve věci přidělování prac.oděvů a pomůcek, běžně se na toto zpracovává vnitřní předpis, se kterým je zaměstnanec seznámen při nástupu a podle toho se postupuje. POkud jste přispíval, musí to být řešeno bUď ponecháním, případně doplatit zbytek hodnoty nebo vrácením a to jak oděvu tak i peněz. Obuv by se z hygienických důvodů neměla vůbec vracet, měla by zůstat zaměstnanci.

• 6. 3. 2009 22:49

Mirek (neregistrovaný)

>>Pri skonceni PP si mohu vzit sve osobni veci.
    >>Vstahuje
    >>se to i na nafasovanou obuv na kterou jsem si
    >>prispival ??? A co monterky a dalsi obleceni ???
    >
    >to záleží na úpravě stanovené firmou ve věci
    >přidělování prac.oděvů a pomůcek, běžně se na toto zpracovává
    >vnitřní předpis, se kterým je zaměstnanec seznámen při
    >nástupu a podle toho se postupuje. POkud jste
    >přispíval, musí to být řešeno bUď ponecháním, případně
    >doplatit zbytek hodnoty nebo vrácením a to jak oděvu tak i
    >peněz. Obuv by se z hygienických důvodů neměla vůbec
    >vracet, měla by zůstat zaměstnanci.Tak to jste mne potesili, viím ze zakony v nasi republice si vyklada kazdy po svem.Takze co podnikatel to ZLODEJ.Vnitrni predpisy nebyly zadny. Ja pracoval u firmy 3 roky a zamestnavatel chce naspet i to co jsem nenafasoval.to mne jen utvrzuje ze nynejsi ZP je k nicemu. Diky.A zdar NENAZRANYM KAPITALISTUM

• 6. 3. 2009 23:20

Jiřka1 (neregistrovaný)

Ale ale, nepřehánějte. Pokud u té firmy, kde jste pracoval, hradil pracovní oděv a obuv zaměstnavatel, pak toto zůstává jeho majetkem a zaměstnanec je povinen obojí ve firmě ponechat. Co s tím zaměstnavatel udělá je jeho věc (i kdyby je pak třeba spálil), firma to platila, jsou to firemní věci. Takže v tomto případě by zaměstnavatel mohl říct, že zloděj je bývalý zaměstnanec, který si ty věci ponechal. Pokud jste se ale částečně na úhradě pracovního oděvu a obuvi podílel, máte právo na vyrovnání, ale normálně platí, že ochranné pomůcky, oděv a obuv hradí zaměstnavatel a tyto věci jsou jeho majetkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).