Vlákno názorů k dotazu Formulář na OSSZ při nemoci delší 14 dnů od ddd - Re: formulář na OSSZ při nemoci delší 14 najedete...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2009 19:18

ddd (neregistrovaný)

Re: formulář na OSSZ při nemoci delší 14
    najedete si na stránky: www.cssz.cz, nejdete si nemocenské pojištění, tiskopisy a jmenuuje se to příloha k žádosti nemocenké, POČR a PPM, vyplníte a přiložíte myslím díl III. na tom lístku je to napsané. A samozřejmě musíte buď zaslat i ukončení PN, nebo lístek na peníze, aby sociálka věděla, že je ten člověk dále práce neschopný

• 6. 3. 2009 19:43

xy5

III. díl je začátek pro vyplacení náhrady mzdy za 1. 14 KD od zam-tele, takže zůstává ve firmě
    na OSSZ předáváte IV. díl, V. díl a pokud je nemocný delší dobu nebo nemoc je z měsíce do měsíce, dokládá ještě potvrz. o trvání PN

• 12. 3. 2009 10:59

ruzenaji (neregistrovaný)

III. díl- počátek nemoci - zůstává u zaměstnavatele
    je-li pracov. nemocen déle jak 14 dní vystaví mu lékař IV. díl a zároveň (ze zákona) tzv. "Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény" oba tyto doklady musíte odeslat na OSSZ současně s vyplněným "Příloha k žádosti o: ", kde uvádíte příjmy v rozhodném období a vyloučené doby
    díl IV. a tu přílohu se nepokoušejte odesílat na OSSZ bez " Potvrzení o trvání..." stalo se mi, že pan doktor ten lístek k 15. dne nevystavil - bylo to 7.2., pouze díl IV. Odeslala jsem zbývající na OSSZ. Okamžitě telefonát, kde je "Potvrzení o trvání...", pokud jej já !!! nedoložím, zůstává zpracování nemoci ležet na OSSZ do doby, kdy dotyčný lístek dodám.Po urgenci u doktora- přes pracovníka, druhý den mi PAN DOKTOR po telefonu vynadal, za půl hod. jeho sestra pocvičila mého nadřízeného. Lístek vystavil až při přechodu z měsíce na druhý. Po kontaktu s OSSZ a dotazu, jak mám věc a lístek z doktora vyrazit- to je věcí pacienta a doktora.že pan doktor svým arogantním jednáním oddálil výplatu nemocenského a z čeho bude pacient živ OSSZ nezajímá!!!!
    pokud pracov. je nemocen pouze do 14. dní a donese vám IV. a V. díl, oba si zakládáte. Pracovník nemocný déle jak 15 dní a více, průběžně vám dokládá "Potvrzení o trvání dočasné...", které odešl. na OSSZ (já si vždy pořizuji kopie). DOKTOR ze zákona je vydává:
    1. při nemoci delší jak 14 dní - s dílem IV.
    2. při každé další navštěvě pacienta v době nemoci!!!
    3. při přechodu z měsíce na druhý (dříve tzv. lístek na peníze)
    4. vždy na vyžádání pacienta
    páni doktoři jsou neochotni a zneužívají neznalosti svých pacientů!!!
    informace jsou i měsíčníku: národní pojištění č.2/2009 str.27

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).