Re: Plátci DPH a účtování paušálem
Kontrola na příjmovku vám nepřjde ani na udání
neboť FÚ stačí, že na ř. 102 je polovina částky ř. 101
Kontrola na správnost uplatnění DPH na výstupu ale hlavně na vstupu nemá s příjmovkou skoro nic společného, pouze to, zda jste výdaje z kterých jste uplatnili DPH na vstupu byly použity =§72/1 ZDPH
==pokud přijatá zdanitelná plnění použije pro uskutečnění své ekonomické činnosti== a vedli evidenci podle §100/2 ZDPH.
Tady pouze pozor na ty všeobecně (i zde)deklarované kecy o majetku. Př. Pokud nebudete mít v majetku PC, tešžko obhájíte DPH z nákupu disket nebo CD k zálohování , nebo uppgrade účetních, zálohovacích a antivirových programů. programů §25/u.
Pane Vladimíre, nějak jsem se do toho zapletla. Jukla jsem totiž do DaP z minulého roku a minulou paní účetní jsem vůbec nepochopila, jak to udělala. Prosím, můžete mi jen potvrdit mou domněnku. Podnikatele sdružení mají celkem příjmy 1588 tis.Kč. V jednom odkaze bylo, že je třeba na polovinu i výdaje. Já, ale přeci výdaje budu mít ze 794tis.Kč.... - 60 %.... je to tak správně, že jo? Děkuji, jsem z toho už taková nějaká zmatená a Vám moc a moc děkuji za Váš čas.
Z dosud vámi uvedených informací nebylo jasné že se jedná o sdružení !!! To ==Mají == mělo znamenat co?
= § 12 Výpočet příjmu účastníka sdružení, které není právnickou osobou
Příjmy dosažené poplatníky při společném podnikání nebo společné jiné samostatné výdělečné činnosti (§ 7) na základě smlouvy o sdružení a výdaje vynaložené na dosažení, zajištění a udržení příjmů se rozdělují mezi poplatníky rovným dílem, není-li ve smlouvě o sdružení stanoveno jinak. Pokud nejsou příjmy a výdaje rozděleny mezi účastníky sdružení rovným dílem, mohou účastníci sdružení uplatnit výdaje na ně připadající pouze v prokázané výši.
Pokud podle smlouvy 50/50 = 1588/2=794
a z nich 60%
**** Pane Vladimíre, tak to se moc omlouvám. To nejdůležitější jsem nenapsala. Už nevím ani jak se jmenuji. Mám miminko,tak to je pro mě letos docela náročné, snad to bude příští rok již lepší. Ano, josu to dva účastnící - podnikatelé - dle smlouvy o sdružení mají rozdělení příjmů a výdajů 50/50. Tohle mě právě zmátlo. Jak mám rozdělit ještě jejich výdaje a pak ještě 60 %... tohle jsem přesně nevěděla. Tak nyní si to myslím tedy správně. Mám dva podnikatelé... vezmu jejich celkový příjem (toho co vede účto) a rozdělím /2. Tento výsledek 794 tis odečtu 60 %... je to tak správně. Jste strašně moc laskav. Děkují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.