Vlákno názorů k dotazu Ruceni nemovitosti od www - Re: Ruceni nemovitosti Nejsem právník, z logiky věci mi...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2009 9:01

www (neregistrovaný)

Re: Ruceni nemovitosti
    Nejsem právník, z logiky věci mi plyne takovou nemovitost nekupovat. Pokud majitel ručí nemovitostí nějaké instituci v případě nesplácení o tuto nemovitost s největší pravděpodobností přijde. Stejně tak pokud by se mu náhodou podařilo takto zadluženou nemovitost prodat tak i nový majitel by o ní mohl přijít.
    Určitě takovou nemovitost nekupovat.
    Kdyby došlo k jednání, kde peníze obdržené za prodej nemovitosti by prodejce ihned použil na úhradu dluhu nebankovní společnosti, pak by se o tom dalo uvažovat. Bez pomoci či porady právníka bych se do takovéto transakce nepouštěla.

• 12. 3. 2009 10:37

p. (neregistrovaný)

Chtělo by to nechat právníkovi prostudovat tu zmíněnou smlouvu, kde je napsáno, že ručí nemovitostí.
    Každopádně zástavní právo tam není, takže podle mě nemovitost zabavit nelze.

• 12. 3. 2009 12:33

právník1 (neregistrovaný)

Jsem právník - ručení nemovitostí je právní nesmysl. ručitel ručí celým svým majetkem, tedy i nemovitostí, ovšem jen pokud (dokud) je jejím vlastníkem. Pokud na nemovitostí nevázne zástavní právo (zapsané v katastru), nebál bych se ji koupit. Jen bych koupi realizoval přes notáře, a to včetně předání peněz - ty by prodávající dostal od notáře až když by kupující byl zapsán na listu vlastnictví jako vlastník a jinak by byl "LV čistý".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).