Re: nezpracované účetnictví za 2 roky!
Mám zkušenost s rekonstrukcí.Nejednalo se o tak dlouhou "odmlku".
Požádala jsem FU o nahlédnutí do posledního DP-a z přiložených výkazů(sice také neseděly) jsem přepočítala PS - alespoň podle úč.tříd.
Pokud se do r.2006 nic nedělo, tak dodatečná DP (o formláře asi požádat FÚ, a vůbec bych se pokusila domluvit postup(odklad daně r.2008) se správcem daně-docela mě překvapuje, že je neupomenul o DP)bez obratů a výkazy by měly být stejné jako v r.posledního podání DP.Za r.2007 přihlásit k plátcovství DPH a protože doklady jsou špatně tak:Opravit (obeslat příjemce)podat dodatečná.Hodně Vám napoví bankovní výpisy z těch lze vyčíst mnohé.Taková práce je k nezaplacení.To vím z vlastní zkušenosti.Za každý rekonstruovaný rok minimálně 3000,--, za každé DP k DPH min.2000,-- a za roky s obratem navíc 10000,--á rok.Tohle je řehole.Také je upozorněte na sankce ze strany FU(možná i SP,ZP-nevím jestli mají zaměstnance),kterým se asi nevyhnou.
Hodně trpělivosti a sil.
Re: nezpracované účetnictví za 2 roky!
Vždyť mě se do toho také rozhodně nechce!
Řešila jsem to také s daň.poradcem. Říkal skoro to samé co Vy. Pátrat na Fú po minulých přiznáních. Zaměstnance měli, mají nějaké dluhy na OSSZ, ZP a dokonce prý i nevyplacené mzdy :-) (myslím v tom roce 1995) Mají opravdu bordel úplně ve všem :-(
Jen jsem chtěla vědět, zda už jste tohle někdo zažil. Já do tohodle dobrodružství nepůjdu, nejsem soukromý detektiv a nemám ráda adrenalinové zážitky :-)
Díky moc za reakce!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.