Vlákno názorů k dotazu Nezpracované účetnictví za 2 roky! od MMM - Re: nezpracované účetnictví za 2 roky! Mám zkušenost s...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2009 10:32

MMM (neregistrovaný)

Re: nezpracované účetnictví za 2 roky!
    Mám zkušenost s rekonstrukcí.Nejednalo se o tak dlouhou "odmlku".
    Požádala jsem FU o nahlédnutí do posledního DP-a z přiložených výkazů(sice také neseděly) jsem přepočítala PS - alespoň podle úč.tříd.
    Pokud se do r.2006 nic nedělo, tak dodatečná DP (o formláře asi požádat FÚ, a vůbec bych se pokusila domluvit postup(odklad daně r.2008) se správcem daně-docela mě překvapuje, že je neupomenul o DP)bez obratů a výkazy by měly být stejné jako v r.posledního podání DP.Za r.2007 přihlásit k plátcovství DPH a protože doklady jsou špatně tak:Opravit (obeslat příjemce)podat dodatečná.Hodně Vám napoví bankovní výpisy z těch lze vyčíst mnohé.Taková práce je k nezaplacení.To vím z vlastní zkušenosti.Za každý rekonstruovaný rok minimálně 3000,--, za každé DP k DPH min.2000,-- a za roky s obratem navíc 10000,--á rok.Tohle je řehole.Také je upozorněte na sankce ze strany FU(možná i SP,ZP-nevím jestli mají zaměstnance),kterým se asi nevyhnou.
    Hodně trpělivosti a sil.

• 12. 3. 2009 10:46

Marci1 (neregistrovaný)

Re: nezpracované účetnictví za 2 roky!
    Vždyť mě se do toho také rozhodně nechce!
    Řešila jsem to také s daň.poradcem. Říkal skoro to samé co Vy. Pátrat na Fú po minulých přiznáních. Zaměstnance měli, mají nějaké dluhy na OSSZ, ZP a dokonce prý i nevyplacené mzdy :-) (myslím v tom roce 1995) Mají opravdu bordel úplně ve všem :-(
    Jen jsem chtěla vědět, zda už jste tohle někdo zažil. Já do tohodle dobrodružství nepůjdu, nejsem soukromý detektiv a nemám ráda adrenalinové zážitky :-)
    Díky moc za reakce!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).