Re: Doprava zboží do 3. země a DPH
Děkuji za odpověď, pátrala jsem mezi tím a našla jsem §69,který se na to myslím vztahue a ten by s eměl vykazovat na řádku 25, souhlasíte tedÿy se mnou, že dopravu do 3 země budeme vykazovat na ř.25?
A jen pro klid duše......zprostředkuji obchod ze Slovenska do Chorvatska, slováci fakturují mě, tuzemskému subjektu zboží a já ho vyfakturuji chorvatům, zboží nepřekročí české hranice. Do přiznání k DPH se takový obchod vůbec nedostane?Nebo je to obojí do řádku 30? Moc děkuji
>>>Zajišťujeme a fakturujeme do 3. země (Chorvatsko)
>>>přepravu zboží. Prosím musí se tato služba dostat
>>>někam
>>>do přiznání k DPH, nebo máme nějakou daňovou
>>>povinnost?
>>>Či jde tato služba zcela mimo přiznání k DPH?Děkuji
>>>za
>>>jakoukoliv odpověď.
>>
>>Vývoz zboží do 3. země je vždy bez DPH, tedy účtujete
>>s 0% DPH, ale do přiznání DPH se vykazuje do řádku 22
>>.
>Děkuji za odpověď, pátrala jsem mezi tím a našla jsem
>§69,který se na to myslím vztahue a ten by s eměl
>vykazovat na řádku 25, souhlasíte tedÿy se mnou, že
>dopravu do 3 země budeme vykazovat na ř.25?
>A jen pro klid duše......zprostředkuji obchod ze
>Slovenska do Chorvatska, slováci fakturují mě, tuzemskému
>subjektu zboží a já ho vyfakturuji chorvatům, zboží
>nepřekročí české hranice. Do přiznání k DPH se takový
>obchod vůbec nedostane?Nebo je to obojí do řádku 30? Moc
Jessiko, jedná-li se o vývoz zboží, je to vždy § 66 i v přiznání k DPH je na to samostatný řádek, a to je řádek 22. § 69 se týká přepravy zboží mimo EU.
Do řádku 30, což je třístranný obchod se uvádí obchod mezi členskými státy EU, Chorvatsko není státem v EU, proto nemůžete do řádku 30 nic uvádět. Zboží ze Slovenska k Vám,je-li dodavatel na Slovensku plátcem, jeosvobozeno od DPH a uvádíte do řádku č. 3.
Co fakturujete do Chorvatska, když zboží nepřekročí české hranice???
>děkuji
>>>>Zajišťujeme a fakturujeme do 3. země (Chorvatsko)
>>>>přepravu zboží. Prosím musí se tato služba dostat
>>>>někam
>>>>do přiznání k DPH, nebo máme nějakou daňovou
>>>>povinnost?
>>>>Či jde tato služba zcela mimo přiznání k DPH?Děkuji
>>>>za
>>>>jakoukoliv odpověď.
>>>
>>>Vývoz zboží do 3. země je vždy bez DPH, tedy účtujete
>>>s 0% DPH, ale do přiznání DPH se vykazuje do řádku 22
>>>.
>>Děkuji za odpověď, pátrala jsem mezi tím a našla jsem
>>§69,který se na to myslím vztahue a ten by s eměl
>>vykazovat na řádku 25, souhlasíte tedÿy se mnou, že
>>dopravu do 3 země budeme vykazovat na ř.25?
>>A jen pro klid duše......zprostředkuji obchod ze
>>Slovenska do Chorvatska, slováci fakturují mě,
>>tuzemskému
>>subjektu zboží a já ho vyfakturuji chorvatům, zboží
>>nepřekročí české hranice. Do přiznání k DPH se takový
>>obchod vůbec nedostane?Nebo je to obojí do řádku 30?
>>Moc
>
>
>
>
>Jessiko, jedná-li se o vývoz zboží, je to vždy § 66 i
>v přiznání k DPH je na to samostatný řádek, a to je
>řádek 22. § 69 se týká přepravy zboží mimo EU.
>
>Do řádku 30, což je třístranný obchod se uvádí obchod
>mezi členskými státy EU, Chorvatsko není státem v EU,
>proto nemůžete do řádku 30 nic uvádět. Zboží ze
>Slovenska k Vám,je-li dodavatel na Slovensku plátcem,
>jeosvobozeno od DPH a uvádíte do řádku č. 3.
>Co fakturujete do Chorvatska, když zboží nepřekročí
>české hranice???
Zboží ze Slovenska nepřekročí naše hranice, jde rovnou do Chorvatska, ale faktura jde k nám a my ji zaplatíme.....a na druhé straně fakturujeme toto zboží zase do Chorvatska a oni ji zaplatí nám. Tolik vysvětlení reexportu.
Jinak má původní otázka se týkala pouze přepravy, takže si myslím,že je to §69? Nebo ne?
>>děkuji
Jessiko, vy nakupujete ze Slovenska, tam problém není, že?
To samé zboží prodáváte a to mimo státy EU. Pokud zboží vyvážíte,
musíte mít nejen fakturu, že jste zboží vyvezli, ale i JSD, že jste ho nevyvezli na černo. Doklad JSD a přepravní doklad, který by Vám ze Slovenska měli zaslat byste měla mít u faktury vystavené do Chorvatska - to je Váš důkaz pro případnou kontrolu z FÚ. Zboží, přeci přes hranice šlo, a to ze slovenských hranic do Chorvatska.
Myslím, že nemáte pravdu. Učili nás,že rozhodující je pohyb zboží a ne to, kdo jej zaplatí.Zboží proclívají slováci, oni mají JSD a posílají je do 3.země.My jsme jen ti, kdo jim ho zaplatí a pak inkasují peníze z Chorvatska. Do přiznání tyto obchody nedáváme. Řekne ještě někdo svůj názor?
Dobrý den Jessiko, pravdu rozhodně máte v tom, že rozhodující je pohyb zboží a nikoli kdo ho uhradí. O platbě jsem se také nezmiňovala. Zmiňovala jsem se o místu a datu zdanitelného plnění. Vy máte fakturu Slovensko - Čechy = obchod v rámci EU, je to tedy od DPH osvobozeno. Máte nebo budete mít také fakturu Česko - Chorvatsko za prodej zboží.....jak prokážete vývoz? Jak odeslali Slováci zboží do Chorvatska? na Proforma fakturu? Máte na Chorvatsko daňový doklad?
Reexport - prosím o další názory!!!
Ano paní Ivano, mám fakturu, přijatou i vydanou,ale zboží jsem nikdy neměla a nikdy nepřekročilo české hranice, takže nemohu mít ani potvrzené JSD celníky, faktury jsou pouze doklady na proplacení - my slovákům, chorvati nám. Vývozcem jsou slováci a pro nás to nemá nic co dělat s DPH.
Re: Reexport - prosím o další názory!!!
Dobrý den Jessiko, faktury jsou daňové doklady a jako takové neslouží pouze jako jako doklady na proplacení - proto se i v zákonech uvádí "daňové doklady". Daňové doklady musí mít také své náležitosti a mezi ně patří např. prokázání vývozu, prokázání uskutečnění zdanitelného plnění. Máte smlouvu se Slovenskem na zboží, které opustilo Slovensko a bylo odesláno přímo do Chorvatska? Pak skutečně nemusíte mít ani přepravní doklady ani potvrzené JSD. Ráda bych Vám pomohla, ale není v mých silách Vás přesvědčit. Zkuste tedy nějakou poradenskou firmu, ale domnívám se, že Vám neporadí nic jiného, než jsem Vám řekla.
Mějte se fajn.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.