Re: placení záloh daní právnicke osoby
kdyz Vám vyjde dan vyšší nez 30 tis. platíte zálohy pololetne, kdyz vyšší nez 150 tis.platite čtvrtletne zalohy. vyše je % z vymerene dane. a práve jestli platite či ne zjistite s podanim přiznani. tady je v šablonach šikovny formular přiznani který počítá i zalohy a jejich vyši.
my jsme s.r.o. , máme 5 zaměstnanců na pracovní smlouvu, 1 na DPČ a 2 na DPP.
dle jakého § se určuje ta výše zálohy na daň, teď jsem zjistila, že záloha za I.Q 09 se měla uzradit do 16.3. - to jsem prošvihla, chtěla bych to rychle napravit, tak podle čeho vypočítám tu výši zálohy???? Prosím
už jsem si tu povinnost našla v zákoně (budeme čtvrtletní), ale teď jste mne překvapil splatností. Dnes se chystám na FÚ s daňovým přiznáním právnické osoby. Znamená to, že budu platit jen 3x za rok? Stanoveny jsou ale 4 platby? Nemám za I.Q raději zapatit i když je po termínu? Já už jsem tu naši daňovou povinnost věděla dřív, ale na FÚ jdu až dnes.
Kde se zase uvádí, že pkud podávám přiznámí do 31.3. tak nemusím za I.Q zálohu platit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.