Vlákno názorů k dotazu Výdaje - letenky, vízum od irča - Re: výdaje - letenky, vízum tak to doufám máte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2009 23:02

irča (neregistrovaný)

Re: výdaje - letenky, vízum
    tak to doufám máte zaevidované letenky a vízum jako nedańový výdaj, jelikož se to netýká Vaší společnosti ale OSVČ a těm to nepřefakturováváte.... Pokud o tuto částku ponížíte Váš závazek vůči OSVC, tak by mě velice zajímalo, jak ten rozdíl vyrovnáváte - to Vám přece musí pořád zůstávatek nedoplatek u těchto faktur jak na straně Vás, tak na straně OSVČ... Já být Vámi, tak jim to přefakturovávám a je to nejlepší a nejsnažší cesta jak se vyhnout problémům s FÚ. Podle Vašeho dotazu nemáte s OSVČ žádnou smlouvu, ale to byste měli mít - smlouvu o dílo. Žádným interním předpisem se nezbavíte nedoplatku na faktuře a jsem zvědavá, jak budete toto obhajovat před FU... opravdu doporučuji vše přefakturovat a na nedoplatky provést zápočet

• 18. 3. 2009 23:48

sabinaR (neregistrovaný)

Re: výdaje - letenky, vízum
    Děkuji za odpověď. špatně jsem se vyjádřila. Uvedu příklad:
    OSVČ má dostat za práci 50.000,- Kč, letenka a vízum stojí 15.000,- Kč, vystaví nám fakturu na 35.000,- Kč a tu mu zaplatíme. Odečet letenky se nikde neprojeví a my to máme stále v nákladech, což je špatně.
    Daň. poradce radil smlouvu, kde bude uvedeno, že tyto náklady se budou odečítat z faktury. Ale nevím jak přesně takovou smlouvu vytvořit.

Proto možná bude jednodušší přefakturace.
    Nebo můžu přímo na fakturu uvést:
    práce 50.000
    letenka 15.000
    doplatek 35.000

Budu to muset zřejmě opravit i zpětně, takže hledám nejjednodušší řešení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).