Re: Zůstatek v pokladně při ukončení pod
==volal jeden klient, že mu to tvrdí pracovnice na FÚ.==
Japak na to ONA přišla? Z podaného DP nebo k ukončení chtěla protokol dle §7b/4? Při ukončení nemá mít NIC!
viz §7b/4 v návaznosti na §4/4 (poslední věta)
I na berňáku se občas najdou takoví protivní prevíti jako jsem já
co chtějí mít vše v dikci zákona. I když je možné že jak píšete , dámy na berňáku se pousmějí buď nad neznalostí nebo nad vaší odvahou ale víc nic, hlavně že daně budou v pořádku
Zjednodušeně= hotovost je již jenom jeho osobním vlastnictvím (zdaněným) a proto nemají v obchodním majetku co pohledávat.
Podnikatelsý účet také vždy zruší, zůatatek buď hotovost. výběr nebo převod na soukr. účet.
Üčetní je vždy z obchodního majetku vyřadí (osobní spotřeba) stejně jako HIM DIM zdaněné pohledávky, závazky a zásoby.
Re: Zůstatek v pokladně při ukončení pod
Paní na FÚ na to přišla z tabulky D v příloze č. 1 DP, kde jsem zůstatek pokladny uvedla, ač je to nepovinný údaj. Hm, a vidíte to, klient účet ke dni ukončení podnikání nezrušil, takže zůstatek jsem v tabulce v DP vykázala a to té paní nevadí. Ale máte pravdu, v návaznosti na § 4 odst. 4 jsem měla v té tabulce vykázat na konci období nuly. To víte, jsem naštvaná, že musím znovu tisknout DP
:-) Jinak díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.