Re: zaúčtování výdajů v % v DE
Nějak mi není jasná Vaše otázka. O čem byste chtěla účtovat? Něco jiného je "účtování" a něco jiného uplatnění % výdajů v daň.přiznání. My to děláme tak, že celý rok "účtujeme" v DE, protože OSVĆ je plátcem DPH, tak abychom to DPH mohli zpracovat, ale při zpracování daň.přiznání se berou pouze jeho příjmy a výdaje se spočítají příslušným procentem a potom se vypočítává daň. Ale ty procentní výdaje, které jsou na přiznání, tak o těch nikam neúčtujeme. Proč taky?
>
>>>
>>>a kdyz učtujete v DE jake prijmy berete? berete to co
>>>bylo placeno jako v DE? nebo sečtete vystavene
>>>faktury
>>>a nedivate se zda jsou či nejsou hrazene?
>>Bereme příjmy - na daň.přiznání se ta kolonka jmenuje
>>- uplatňuji výdaje procentem z příjmu - takže
>>faktický
>>příjem a ne vystavené, ale neuhrazené faktury.
>
>tak ze na konci roku vezmete příjem v Kč co došlo na
>učet či do pokladny jako v DE a z toho vypočtete
>příšlušné % nákladu? a to mate jako podklad pro priznani?
>Ano, přesně tak. Jak jinak byste to chtěla dělat?
mě tu totiž znepokojují ty dotazy jako ze kdyz prechazi na % ze podavaji dodatečné priznani a nevim proč. ja vzdy vzala co mi došlo na učet a z toho % nakladu. a kdyz mi fakturu uhradi napr.v r.09 tak to bude pro me prijem 09,ale ted tu čtu že to lidi dodanuji kdyz pred tim meli DE,tak to moc nechapu proč.
kdyz budu vest v r.07 DE a faktura bude placena začatkem 08 a v 08 uplatnim % tak to je preci pro me prijem 08, proč to tedy dodanuji? vite?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.