Re: Lze podat daň. přiznání 2krát?
Děkuji za radu. Jen je škoda, že to nejde úplně stornovat. Ten zam-ec je můj manžel a dnes asi dostane vyplacen doplatek mzdy za leden. Je ve hvězdách, kdy a jestli se dočkáme mzdy za březen, čímž mám na mysli vyplacení vratky daně, kterou zam-tel má vyplatit v dubnu. Takže když dostanu potvrzení v tomto týdnu, vlastně tam uvede, že vratka vyplacena nebyla. Je to tak dobře?
Tak pokud vratka daně ze zúčtování ještě nebyla vyplacena, tak nevidím problém se stornováním (pokud už účetní nemá udělané nějaké seznamy a nebude to chtít předělávat. Postupovat by se mohlo tak, že v prohlášení manžel škrtne svojii žádost o zúčtování (tj. svůj podpis) a třeba k tomu připíše, že přiznání podá sám a podepíše se (pro důkaz, že to byl on, kdo odvolal to zúčtování).
>>>>Nemáte prosím někdo prakticku zkušenost:
>>>>Když mzdová účetní zpracovala zam-ci DP, lze to nějak
>>>>vzít zpět, aby si to podal sám?
>>>>U zaměstnavatele by to musela stornovat a vystavit
>>>>potvrz. o příjmech.
>>>Opravdu to lze, mzdová účetní vystaví zaměstnanci
>>>potvrzení o zdanitelných příjmech a potvrdí, že
>>>roční
>>>zúčtování bylo provedeno a kolik mu bylo vráceno a
>>>kdy. A
>>>zaměstnanec si může provést DP sám.
>>Děkuji za radu. Jen je škoda, že to nejde úplně
>>stornovat. Ten zam-ec je můj manžel a dnes asi
>>dostane
>>vyplacen doplatek mzdy za leden. Je ve hvězdách, kdy
>>a
>>jestli se dočkáme mzdy za březen, čímž mám na mysli
>>vyplacení vratky daně, kterou zam-tel má vyplatit v
>>dubnu.
>>Takže když dostanu potvrzení v tomto týdnu, vlastně
>>tam
>>uvede, že vratka vyplacena nebyla. Je to tak dobře?
>
>Tak pokud vratka daně ze zúčtování ještě nebyla
>vyplacena, tak nevidím problém se stornováním (pokud už
>účetní nemá udělané nějaké seznamy a nebude to chtít
>předělávat. Postupovat by se mohlo tak, že v prohlášení
>manžel škrtne svojii žádost o zúčtování (tj. svůj podpis)
>a třeba k tomu připíše, že přiznání podá sám a
>podepíše se (pro důkaz, že to byl on, kdo odvolal to
>zúčtování).
O této variantě nepadlo ani slovo. Je to velká firma, účetní mi odepsala:
Stornovat nelze,uzávěrka už je hotova včetně ročního zúčtování daní. Mohu Vám pouze vystavit potvrzení o ročním zúčtování daní.
Vypadá to, že potvrzení o manželových loňských příjmech asi nedostaneme, místo toho potvrz. o roč. zúčtování daní ano. No, jsem zvědavá, jak zvládnu to daň. přiz. vyplnit...? Stačí mi to jako podklady, abych to vůbec měla podle čeho udělat?
Jenže v tomto případě nemá cenu přiznání podávat, protože oni v tom přiznání nechtějí uplatnit nějaký zapomenutý odpočet. Paní šlo o to, aby místo od zaměstnavatel mohli vratku daně dostat od FÚ. Pokud už má účetní zúčtování hotové, tak to hodí do března, ovšem jestli na to bude mít zaměstnavatel peníze a kdy jim to vyplatí, to nevím. A o to zřejmě šlo.
Hlavně o to šlo. Aby nebyl původní dotaz moc dlouhý a zamotaný, zatajila jsem Vám, milé slečny a dámy, že nám doma leží potvrzení o daru, které manžel zapomněl mzdové úč. odevzdat :-( , takže přece jenom ta snaha nakonec k něčemu dobrá bude... :-)
Všem díky moc. Jste skvělé!!!
Tak to si vyžádejte potvrzení o zd příjmech, na kterém ale bude uvedená vrácená daň (tzn. ty peníze, které manželovi vrátí nebo měl by vrátit zaměstnavatel). V přiznání pak uplatníte ten dar, takže daňový základ bude nižší a tím pádem vyšší vratka daně. Ale od FÚ dostanete jen ten rozdíl.
Holt aspoň ten rozdíl, každá kačka dobrá.
Jen nevím, jak budou na FÚ koukat na potvrzení, které bylo vytisknuto dnes, 23.3., a paní účetní se podepsala pod tohle: (řádek 15. potvrzení o příjmech) Přeplatek na dani z roč. źúčt. záloh (§38ch odst. 5 zákona) ve výši 105Kč byl vrácen poplatníkovi dne 28.4.2009.
Paní účetní už to má celé uzavřené, zam-tel je velká firma. Ještě mám druhý tiskopis "výpočet daně a daň. zvýhodnění... za zd.ob. 2008". Ten PRÝ vyplnila 14.4.2009. Opět mi ho předala dnes... Je to Kocourkov :-) a její zodpovědnost, mě to trápit nemusí...
Přeji všem hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.