Re: PID - prac.sml. x dohoda o prac.č.
Z hlediska Vaší ochrany je výhodnější prac.poměr- výpověď dva měsíce, pouze ze zákonných důvodů dle § 52 ZP, ve vybraných nárok na odstupné, dovolená, atd.atd. u DPČ výpověď 15tidenní, není nárok na D-pokud není sjednána, na příplatky atd.
Ano, přesně ta. Ještě jsem neviděla , aby si zaměstnanec určoval na co chce být zaměstnán. Sice jde vždy o oboustranný pakt, ale v praxi se rozhoduje zpravidla zaměstnavatel o tom, co hodlá uzavřít.
Jistě, a zaměstnanec na to může nebo nemusí přistoupit, podle toho jaké si zjistí nemo má informace.Tam asi směřoval dotaz.
:-) Dotaz směřoval na finanční výhodnost, zřejmě mu dal tedy zaměstnavatel vybrat mezi DPČ a pracovním poměrem .
Dotaz byl opravdu myšlen na výhodnost pro mě, tedy zaměstnance. Z výše uvedených reakcí jsem se toho bohužel moc nedozvěděla.
Držte se toho, co jsem Vám napsal, pracovní poměr je pro Vás vždy výhodnější, máte vyšší právní jistotu, vyšší nároky než z DPČ, záleží na tom, jestli zam-tel Vám dal vybrat,tak chtějte PP nebo zda si jen ověřujete, jak jste na tom.