Re: účetní odmítá vydat potvr.o zd. příj
vyžádejte si ho písemně, určitě má MÚ nadřízeného, tak stížnost směřujte tam
to nechtěla provést žádnému zam-ci RZD?
příp. si stěžujte na FÚ - oni provedou kontrolu (firma může dostat pokutu a tím pádem se může dostat do ještě větších finančních problémů - pokud je již má - a může třeba dojít dříve k jejímu zániku)
Ta účetní každému tvrdí, že se mu to nevyplatí, zaměstnanci o tom nic nevědí, takže jí slepě důvěřují. Vůbec nedává zaměstnancům podepisovat Prohlášení, prostě je úplně pasivní. Dcera však dělá účetní, a tak mi říkala, že když jsem byl na ÚP, tak mi mohou docela dost vrátit, takže mi aspoň udělá DP, jenomže nemá s čím. Zaměstnavateli bych problémy způsobit nechtěl, snaží se mi vyhovět vždy ve všem, účetní však na jeho přikazy také nedbá. Ta se ještě více naprudila a jenom kolem sebe šlehá blesky.
Hm, nedává zaměstnancům podepisovat prohlášení - ona Vám v tom podpisu nějak brání vlastním tělem? Vy máte přijít a prohlášení vyplnit, podepsat a jí předat a ona je povinna s tím dále pracovat. Každopádně jak píšu níže - pokud od ní to potvrzení dostanete později, nic se neděje, když přiznání podáte po 31.3., pokud nemáte tu povinnost ho podávat.
pokud nemáte podepsané daň.prohl., potom do 5000Kč/hrubého/měs. (např. při nemoci), je daněno srážkovou daní, která je nevratná
nad 5000Kč/hrubého/měs. je zálohová daň, ale protože nemáte podepsané daň.prohl., tak Vám nedává slevy (na slevu na poplatníka 2070 Kč/měs. má nárok každý z vás) a tím pádem při daň.přiznání dostanete pěkných peněz zpátky (a to nepočítám, že si mohou uplatnit další slevy ze zákona, příp. daň.zvýhodnění/bonus na dítě/děti)
to, že nedává MÚ sama od sebe podepisovat daň.prohl., to protizákonné není, ale každý zam-ec má právo vyžadovat, aby si daň.prohl. vyplnil a v tom mu MÚ nesmí bránit (pokud ho nemá dotyčný podepsaný u jiné firmy současně)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.