Vlákno názorů k dotazu Slovenské DPH v Rozvaze-nutné od Ika - Re: Slovenské DPH v Rozvaze-nutné Dobrý den, tak to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2009 14:50

Ika (neregistrovaný)

Re: Slovenské DPH v Rozvaze-nutné
    Dobrý den, tak to jsem ráda, že se našel někdo, kdo je na tom stejně jako já.
    Jsme ve stejné situaci - registrace k DPH na Slovensku a k 31/12/2008 máme vůči daňovému úradu pohledávku (v SKK - tu jsem si přepočítala jejich "konverzným kurzem" na EUR - protože další vypořádání bude již v EUR a kurzem ČNB k 31/12/2008 jsem to zase převedla na CZK, aby to sedělo zase v českém účetnictví). Pohledávky i závazky vůči daňovému úradu vedeme na 379 (analytiky). Takže jednou to může figurovat v rozvaze jako závazek, podruhé (jako v tomto případě) jako pohledávka.

• 30. 3. 2009 16:11

XX (neregistrovaný)

Děkuji, jen já to nepřepočítala na EUR k 31.12.08 konverzným kurzem, ale až k 1.1.09 konverzným kurzem , k 31.12.08 jsem to přecenila kurzem ČN SKK.
    Teď nevim.
    Děkuji.

• 31. 3. 2009 8:51

Ika (neregistrovaný)

Myslím, že obojí postup je obhajitelný. Já tak postupovala, protože mi mezi 31/12/08 a datem zpracování roční uzávěrky a podáním přiznání došel ten nadměrný odpočet v EUR na EUR účet a k dalšímu nadměru mi poslali vyjádření (v EUR), že ho použijí na úhradu daňové povinnosti. Už Vám to slovenské DPH daňový úrad kontroloval?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).