Vlákno názorů k dotazu Pracovní úraz 2009 od katkaj - Re: Pracovní úraz 2009 Řeším teď to stejné.Nemocenské dávky...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2009 13:49

katkaj (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz 2009
    Řeším teď to stejné.
    Nemocenské dávky musí vyplnit OSSZ (stejně jako je vyplňovala malým organizacím), jinak to nejde.
    Co se týče formulářů, s Českou pojišťovnou mám problém. Na jejich www stránkách je formulář, který se nedá použít vůbec. Když jsem na pojišťovnu volala, řekli mi, že si mám stáhnout formulář od Kooperativy a jen "kooperativu" škrtnout a přepsat na ČP.
    Také jsem na ČP zasílala Oznámení škodní události, poté mi poslali formulář Potvrzení o ztrátě na výdělku, kde už tedy jsou pro vyplnění uvedeny správné sazby nemocenských dávek, ale není tam vůbec kolonka pro náhradu mzdu. Já tu náhradu prostě připíšu a přičtu k nemocenským dávkám.
    Nevím, co má Česká pojiš´tovna za problém, že nemůže vydat formulář, který by se dal použít. U Kooperativy žádný problém není.

• 31. 3. 2009 15:24

Renka (neregistrovaný)

Děkuji za radu, udělám to tak. Taky mi dost vadí ta nepřizpůsobivost české pojišťovny. Z nás aby potom byli detektivové, kteří loví na netu použitelné formuláře.
    Ještě jednou díky.

• 31. 3. 2009 20:09

Jana M (neregistrovaný)

Ještě maličkost o výši nemocenských dávek musíte požádat ČSSZ, ale k tomu musíte poslat souhlas zaměstnance, tuto informaci jsme dostali tento měsíc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).