Re: Dovolená místo části neschopnosti
>>>
>>>dobrý den,
>>>
>>>zam-ec měl neschopenku od 2.3. do 6.3. Na první 3 dny
>>>chce ale dovolenou a na zbylé 2 dni neschopenku.
>>>Proplácet se nebude, to je jasné, ale můžeme jí dát
>>>vůbec
>>>dovolenou, když má s těmito daty vystavenou
>>>neschopenku?
>>>
>>>děkuju moc za radu,
>>Ne takhle to nejde,když si chce vzít dovolenou tak
>>ať
>>nechodí k lékaři
>
>Ona ale k lékaři šla, neschopenku má vypsanou včetně
>těch dní, co si vzala dovolenou, aby nepřišla o moc
>peněz. Nic proplácet nebudeme, mohlo by na tom kontrole
>něco vadit?
Myslím, že ano buď je to dovolená nebo DPN,už se to tu dříve řešilo.Jak sama říkáte, že by přišla o peníze a tak ať si veme dovolenou na celou nemoc a nikam nechodí
>
>Děkuju,
a co by to řešilo? 1. 3PD neschopenky jsou vždy neplacené
pokud chtějí zam-ci dovolenou místo nemoci (dovolenou určuje zam-tel, takže pozor), tak si nesmí nechat vystavit neschopenku
zam-tel může vnitřním předpisem nebo v KS náhradu za nemoc navýšit - ale to se pak musí z takto navýšené částky srazit SP, ZP a zdanit a navíc si to nemůže odečíst od pojištění
Co by to řešilo? Řešilo by to, když by člověk chtěl část nemoci vykrýt dovolenou. To byl i můj případ. Šel jsem na zákrok s hospitalizací, kdy ten pobyt mohl být mezi 6 až 14 ti dny podle výsledku prvního zákroku. 6 dnů dovolené jsem byl ochoten na to věnovat, 14 již ne. Takže jsem nastoupil bez neschopenky s dovolenou a neschopenku jsem si nechal vystavit až po 6ti dnech.
Ano, dovolenou určuje zaměstnavatel, ale ještě jsem neslyšel o žádném, který by neuvítal dovolenou místo neschopenky - a to minimálně ze 2 důvodů: časových a finančních.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.