Re: Přihlašování a odhlášování ZMR
Dobrý den, chtěla bych se připojit s dotazem. Máme zaměstnance na DPČ, se sjednanou odměnou 150 Kč/hod od 11/08. Na tuto dohodu začal pracovat teprve tento měsíc. Tak jsme ho na sociálku a zdravotku nepřihlašovali. Tento měsíc ale odpracoval více hodin(celkem přes 2000,-). Není datum uzavření dohody datum přihlášení na sociální a zdravotní nějak v rozporu se zákony?Děkuji
Děkuji mnohokrát. Právě jsem si přečetla v časopisu-Mzdová účetní 3/09, že když zaměstnanec v určitém měsíci nedosáhl příjmu alespoň 2000,-, přestává být zaměstnancem a zaměstnavatel ho musí odhlásit ze ZP a příští měsíc případně znovu přihlásit.
Já jsem to tam taky četla, ale nějak se mi to nezdá, že by bylo SP a ZP každé jinak. Od ANAGu vyšlo Zdravotní pojištění 2009 a mimo jiné je v obsahu knihy napsané, že se zjednodušilo přihlašování a odhlašování DPČ, dívala jsem se na to v knihkupectví, ale nic jsem tam nenašla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.