Re: pro mzdové :-)
Tak ono je logické, že kdyby dostali doplatek do průměrného výdělku a ještě k tomu příplatky, tak by si vlastně na tomto pracovišti s nižším tarifem vydělali více, než na pracovišti s nižším tarifem. Asi bych postupovala takto: 30 h x 56 = 1680. 30 x 9,66 (pokud máte příplatek za noc 10% průměru) = 290 Kč. 1680 + 290 = 1970 Kč. 96,60 x 30 = 2898. 2898 - 1970 = 928 = doplatek. A takto bych postupovala i v případě dalších příplatků. Prostě mzdu bych dorovnala až po započítání všech příplatků.
takhle to chtějí,ale už mi volal "pamák",že po dotazu na ÚP jim musíme příplatek na noc vyplatil .. protožre je ze zákona .. takže to počítají tak,jako jste počítala Vy/rozdíl doplatku/,ale pak mají mzd.složkou ještě noční příplatek :-) .. aby zaměstnanci viděli na pásce,že jsme je o něj "neošidili" ...
TAK jsem to zkusila ve mzdě .. na jedné straně jsem z rozdílu mezi průměrem a nižším tarifem odečetla ještě noční příplatek .. a vynásobila odpr.hodinama v noci .. to je doplatek do průměru .. a na dalším řádku dostal příplatek za práci v noci .. úplně stejnou částku,jakou jsem vlastně odečetla z průměru .. tak mě přijde,že je to zbytečná práce .. :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.