Re: prosím mzdovky
Ahoj Pájo, čtu to a bavím se, tohle před pár dny tady taky řešili, možná že i paní Soňa...a zdá se, že když je někdo umanutý, tak mu oči neotevřeš. Chudáci její zaměstnanci, no dějí se věci. Soňo, fakt má každý za odpracovaných 21 dnů nárok na 1/12 dovolené!!
Tak hezký den.
*** když tady se tak pěkně řeší ten nárok na dovolenou a mně nikdo od ráda neodepsal na můj dotaz - dovolím si ho dát sem ....
***Dobrý den, věděl by někdo, jak je to s nárokem na dovolenou pokud dojde ke změně úvazku? Mám zaměstnance, který pracoval 5 dní v týdnu 6,4 hodin denně, od 1.4.2009 bude pracovat 4 dny v týdnu 8 hodin denně. Od začátku roku vyčerpal 2 dny dovolené. Jak u něj přepočítat nárok na dovolenou?
Kdyby to tak měl od začátku roku, dala bych mu o 1/5 méně ročního nároku, ale se změnou v průběhu roku si moc nevím rady :-(
Děkuji Bára
Tak sečtěte, jaký byl počet jeho naplánovaných směn od 1.1. do 31.3. a k nim přičtěte počet naplánovaných směn od 1.4. do 31.12. Součet vynásobte počtem týdnů dovolené (4 nebo 5) a podělte 52,14 (průměrný počet týdnů v roce). Vyjde počet dnů dovolené na celý rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.