Re: Vratka zdrav.pojištění OSVČ
sice nechápu, proč uvádíte, že OSVČ je zaměstnavatel, protože má zřejmě přeplatek na ZP sám za sebe jako OSVČ, ne?
musíte nejprve přece zaúčtovat nějaký předpis přeplatku: 336x668.999 (vrácený přeplatek za rok 2008 je nedaňový příjem, protože platby byly v roce 2008 nedaňové) a příjem peněz od ZP 221(211)x336..... Trochu bych Vám doporučovala zopakovat účetnictví.... :-)
Milá Petruško, z Vašeho dotazu nebylo bohužel patrné, že to a to víte.... Dotaz byl hodně stručný a působil na mě, že se ptá totální laik. Já jsem Vám ve slušnosti odepsala, takže jste měla ve slušnosti odepsat..... Já se nekasám, ale pro příště pište i to, co si myslíte, protože v opačném případě můžete očekávat odpovědi mého typu. Přeji pěkný víkend
já se nezlobím.... dotaz mi přišel chaotický, protože se v současné době přece spíše řeší přeplatky a nedoplatky OSVČ, takže jsem tazatelce odpověděla dle mého uvážení - vrácení přeplatku ZP OSVČ.... Pokud měla tazatelka na mysli něco jiného, tak musí pro příště opravdu pokládat své dotazy trochu jinak... Vy jste odpověděla taky jinak a já se do vás nenavážím, tak se prosím nenavážejte do mě. Přeji pěkný zbytek dne. :-)
Já se musím zastat paní Simonky, protože je naprosto nelogická informace, že se jedná o vratku ZP zaměstnavateli (OSVČ). Je pouze rozdíl u DE nebo PÚ a paní použila při dotazu účet 336, takže je z toho patrné, že firma vede PÚ. Takže jsem taktéž nepochopila informace, že zaměstnavatel je OSVČ a ještě se paní Petra cítila dotčená, když jí paní Simona odepsala. Pokud měla paní tazatelka na mysli něco jiného, tak musí položit svůj dotaz lépe anebo ho doplnit. Ale je zbytečné se teď o tom mezi sebou dohadovat. Venku je pěkně, tak si nekažme pěkný jarní víkend :-))))
>>>>>sice nechápu, proč uvádíte, že OSVČ je zaměstnavatel,
>>>>>protože má zřejmě přeplatek na ZP sám za sebe jako
>>>>>OSVČ, ne?
>>>>>musíte nejprve přece zaúčtovat nějaký předpis
>>>>>přeplatku: 336x668.999 (vrácený přeplatek za rok 2008
>>>>>je
>>>>>nedaňový příjem, protože platby byly v roce 2008
>>>>>nedaňové)
>>>>>a příjem peněz od ZP 221(211)x336..... Trochu bych
>>>>>Vám
>>>>>doporučovala zopakovat účetnictví.... :-)
>>>>
>>>>Účtování na 336 a 221 je mi pochopitelně jasné, a to,
>>>>že musí být předpis taky, o tom jsem se ani
>>>>nezmiňovala, jen jsem nevěděla, co tam dát za číslo
>>>>výnosového
>>>>účtu.
>>>>A nekasejte se, když jste na těchto stránkách, jistě
>>>>taky něco nevíte :-)
>>>
>>>
>
>Já se musím zastat paní Simonky, protože je naprosto
>nelogická informace, že se jedná o vratku ZP
>zaměstnavateli (OSVČ). Je pouze rozdíl u DE nebo PÚ a paní
>použila při dotazu účet 336, takže je z toho patrné, že
>firma vede PÚ. Takže jsem taktéž nepochopila informace,
>že zaměstnavatel je OSVČ a ještě se paní Petra cítila
>dotčená, když jí paní Simona odepsala. Pokud měla paní
>tazatelka na mysli něco jiného, tak musí položit svůj
>dotaz lépe anebo ho doplnit. Ale je zbytečné se teď o
>tom mezi sebou dohadovat. Venku je pěkně, tak si
>nekažme pěkný jarní víkend :-))))
dobrý , a účtovala byste to také v PÚ na 524-třeba na DAL,ano?
podle mě je blbost to dávat na 6.. jak bylo naznačeno,proto jsem reagovala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.