Re: Velká organizace
Můžete všechno k výplatnímu termínu, pokud máte stanovený do 20. v měsíci. Anebo můžete také rozdělit. Od 2009 nově sociálku můžete posílat od 1.-20. následujícího měsíce, ZP zůstává s výplatním termínem, zálohová daň max. do 20. v měsíci, srážková posledního v měsíci, Kooperativa posledního v měsíci - ta se platí čtvrtletně. Kdo má velké platby, rozděluje nebo ten, kdo má problémy s penězi na účtu a ví, že dojdou později také rozděluje, ten kdo problémy nemá, nechce se mu hlídat různé termíny, ten sází odvody ve výplatním termínu. Záleží na vás.
Re: Velká organizace
Můžete všechno k výplatnímu termínu, pokud máte
>>stanovený do 20. v měsíci. Anebo můžete také rozdělit.
>>Od
>>2009 nově sociálku můžete posílat od 1.-20.
>>následujícího měsíce, ZP zůstává s výplatním termínem,
>>zálohová
>>daň max. do 20. v měsíci, srážková posledního v
>>měsíci,
>>Kooperativa posledního v měsíci - ta se platí
>>čtvrtletně. Kdo má velké platby, rozděluje nebo ten,
>>kdo má
>>problémy s penězi na účtu a ví, že dojdou později
>>také
>>rozděluje, ten kdo problémy nemá, nechce se mu hlídat
>>různé termíny, ten sází odvody ve výplatním termínu.
>>Záleží na vás.
>
>Moc děkuji. Pracovala jsem několik let u malých
>organizací a mám nabídku k velké organizaci . Trošku tréma a
>obavy.Ty změny zákonů moc super teda nejsou .
To tedy nejsou, to máte pravdu :) ale rozdíly velké mezi MO a VO nejsou, budete muset nastudovat nemocenské pojištění - pro výplatu náhrady mzdy z-elem a stanovení správného rozhodného období pro výplatu nemocenského - na to budou chodit kontroly, které bude zajímat i náhrada mzdy, protože o 1/2 v y p l a c e n é náhrady mzdy budete snižovat odvody na SP. Pak také musíte vědět, že jednatel bez prac.práv.vztahu k org.a je odměňován, není nemocensky pojištěn, pouze povinně důchodově při 5900 brutto/měsíc, ale to už vás asi zahlcuji zbytečnostmi. Pokud nemáte, vřele doporučuji Zákon o nemocenském pojištění s komentářem a příklady od ing. Ženíškové od 1.1.2009, spoluautor JUDr. Přib, vydavatelství ANAG anebo info k náhradě mzdy z webu MPSV http://www.mpsv.cz/cs/5941.
Napadá mě rozdíl v povinnosti zaměstnávání zdrav. postižených - u VO pokud v přepočtu zaměstnává 25 a více osob, u MO toto nebylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.