Re: MZDOVÉ -názor ... díky
plně s vámi souhlasím
1. pokud tvrdí nepravdu, že mu nechci vystavit potvrzení a přitom to nebyla žádná pravda, tak bych se zachovala stejně - potvrdila bych s dnešním datumem (i kdybych měla možnost tam ten datum napsat jakýkoliv) a ať si pro něho přijde sám nebo zaslat na jeho adresu (určitě bych nezasílala přímo do nové firmy)
kdoví, jestli by mě ten dotyčný nešel ihned udat na FÚ, že antidatuji potvrzení
2. zákon jasně říká, že potvrzení musí být vydaná a předaná do 15.2., takže těžko budete vysvětlovat kontrole z FÚ, že jste potvrzení dostala v termínu, když je na něm březnové datum
takže o nějakém přístupu "když můžu, pomůžu", zde nemůže být ani řeči
Aha, o tom lhaní jsem to nepostřehla. To bych mu teda taky nic nevystavovala, ať si to dělá, jak chce. Řekla bych, že teď už je prostě pozdě, že je na to zákon a hotovo, měl přijít dřív, žádná debata. Stěžovat na FÚ si nemůže, že mu to nechcete v březnu vystavit, jen by mu vaše rozhodnutí potvrdili. Za potvoru ale budete, protože v jeho současné práci o tomhle asi nevědí, řeknou si "chudáček, přišel o peníze, baba je neochotná". Moc dobře takovéhle případy znám.
Nene, Vy mu to na jeho žádost vystavit musíte, ale za to, že lhal, že si to ode mně žádal a já jsem ta, která nedodržuje zákon, bych mu to teď vystavila s dnešním datem. Jestli mu účetní udělá zúčtování na základě potvrzení s datem pozdějším než 15.2., její problém. Podle zákona on musí o zúčtování požádat do 15.2. a nejpozději toho dne také doložit všechny nutné doklady, takže ona by musela mít i toto potvrzení s datem do 15.2., aby mu mohla zúčtování udělat. Teď už si může podat jen přiznání. Jiná situace by byla, kdyby nic takového nelhal a prostě přišel s prosbou o vystavení s datem 15.2. Pak bych mu celé potvrzení třeba i přepsala ručně do formuláře, pokud bych na vytištěném nemohla zadat jiné datum. A vůbec nemáte povinnost mu to zasílat poštou.
ano,takhle jsem uvažovala,mohl zapomenout,stane se .. ale nakonec jsem se dozvěděla/od jeho sestry,která u nás pracuje/,že účetní po něm nic nechtěla .. až tento týden ho upozornila .. takže si myslím,že účetní,když mi volala,místo,aby řekla pravdu,tak to svedla na něj .. kdyby rovnou řekla,že zapomněli,ať on nebo ona ho upozoznit/i když to není její povinnost/brala bych to jinak .. a třeba napsala ručně na stroji,ale takovým arogantním tónem,ať to pošlu .. brrr .. říkala jsem jí,ať se pán staví,dám mu potvrzení a může si podat DaP,tak mi řekla,že ona si s datem vystavení nedělá hlavu a zpracuje,když je datum do konce března .. a že její dcera dělá v účetní firmě a dělají to zrovna tak .. jen jsem jí upozornila,že je to špatně ..a ona,že asi každý FÚ postupuje jinak,tak nevím .. potvrzení mám nachystané .. jestli si pán přijde,nevím .. bohužel, některým účetním je docela jedno,co říká zákon .. ale to mě už nebolí ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.