Vlákno názorů k dotazu Postup výpočtu mzdy od aa - Re: Postup výpočtu mzdy Vychází mi odvést o korunu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2009 7:56

aa (neregistrovaný)

Re: Postup výpočtu mzdy
    Vychází mi odvést o korunu více: 456,- (121+335). Pokud máte více zaměstnanců a vyšší mzdy, může to udělat víc peněz a z těch by mohlo být ze strany ZP a OSSZ penále :(.

• 9. 4. 2009 8:09

Andreika5 (neregistrovaný)

To ÚP také ale program mi to nejprve sečte a pak zaokrouhlí a celé roky to dělá tímto způsobem nikde nemohu dohledat přesný postup a jsem mezi nimi :-(

• 9. 4. 2009 12:20

Jiřka1 (neregistrovaný)

Nevím, zda jsem správně pochopila dotaz, ale chápu to dobře, že vypočtené sociální a zdravotní (tedy 6,5% a 4,5%) program nejprve zakrouhlí na korunu nahoru a to pak srazí zaměstnanci? Pak je toto správně. Co se týká odvádění soc. pojistného za zaměstnavatele, pak se postupuje tak, že se nejprve sečtou všechny vyměřovací základy všech zaměstnanců a z toho se vypočítá 25% SP částka se zaokrouhlí na stovku nahoru. U ZP postupuji tak, že se sečtou vyměřovací základy zaměstnanců, kteří přísluší k určité zdravotní pojišťovně, z těch se vypočte 9% a zaokrouhlí na korunu nahoru. A totéžý zase u další skutpiny zaměstnanců, kteří jsou u jiné zdr. pojišťovny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).