Re: OSVČ na vedlejší + nemoc na HPP
To se zdá jako nesmysl!
Přišla jste na to na základě vyplňování ročního přehledu?
Musí tam být nějaké doby kdy jste nebyla povina platit sociální pojištění a to z důvodů nemoci. Koukně te se na to znovu a nebo si nechte poradit přímo na sociálce.
Hlavně se nehruťte dřív, než to bude třeba :o))
No to je právě reakce sociálky na můj podaný přehled za rok 2008. Nějak mi to ale připadá nelogické. Paní prostě sečetla hrubý příjem z potvrzení o příjmu, vyplacené sociální dávky z OSSZ (pracuji u malé organizace -takže ta vyplácí dávky - jde to mimo zaměstnavatele) a málem mě omývali.... tak pátrám... připadá mi divné, že pokud jsem na nemocenské,musím doplatit sociálku za celý rok jako kdyby bylo podnikání hlavní činností - tedy z minimálního vym.základu. Děkuji za každou informaci...
JiřinkoH, radost jste mi neudělala, ale přesto vám moc děkuji za vaši reakci. Na sociálce mi poradili přerušit zpětně činnost (ne dobu mé nemoci), abych se vyhnula alespoň platbě za celý rok. Udělali by to i zpětně (v tom nemá problém ani zdravotní pojišťovna), jen nevím, jak by se na to "zpětně" tvářil ŽÚ a FÚ?? Nevíte, nemáte zkušenosti??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.