Vlákno názorů k dotazu Je to dobře vypočítané RZD ??? od Jiřka1 - Re: Je to dobře vypočítané RZD ??? Trochu mně...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2009 23:06

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Je to dobře vypočítané RZD ???
    Trochu mně nesedí odvody zaměstnavatele. Mohou být dobře, ale může tam být chyba. U 1. zaměstnavatele dělá odvod zaměstnavatele (tj. soc+zdr) 4182 Kč, ale 35% z 12248 = 4287 Kč. Buď jste ve mzdě měla něco, z čeho se neodvádí pojistné, v tom případě by to bylo asi dobře, nebo tam mají chybu.
    U 2. zaměstnavatele je součet 53578 Kč, ale 35% z 149945 = 52481 Kč. Buď jste měla např. nějaké neplacené volno, v tom případě by to mohlo být správně, nebo tam mají chybu. A od toho se odvíjí výpočet daně.

• 13. 4. 2009 23:21

lm (neregistrovaný)

Ano u druhého z-tele jsme měli povinně neplacené volno před vánoci asi dva dny.Sice vím,že ho nemohou nařídit ,ale nařídili...Měla jsem za to,že mi jako ČID nebudou ztrhávat z tohoto NV soc.a zdrav.Takže podle Vás je ta vratka tedy správně?Nerada bych šla do sporu,pokud nemám pravdu.Dík za pomoc.

• 13. 4. 2009 23:34

Jiřka1 (neregistrovaný)

Ne, já nevím, jestli je vratka správně, zatím se znažím zjistit, zda je správně vystavené potvrzení o příjmech. Za každý den nepl. volna se musí odvést zdravotní pojištění z poměrné části minimální mzdy, ale sociální se neodvádí a tady nevychází ani odvod sociálního (na potvrzení máte vyšší než by měl být). A co u toho 1. zaměstnavatele? Tam taky ty odvody nevychází, tady to zase vypadá, že jste ve mzdě měla něco, z čeho se pojištění neodvádí, např. náhradu za pracovní úraz nebo tak něco. Do sporu zatím jít nemusíte, stačí se normálně zeptat účetní, jak vypočítala výši té vratky, že Vám to ručně vychází jinak a zeptejte se na ty rozdíly v odvodech na potvrzeních.

• 14. 4. 2009 7:50

lm (neregistrovaný)

Víte ,já nemám potvrzení o příjmech - to mi nevystavili ,když mi dělala účetní daně sama.Údaje mám z výplatní pásky,kde jsou vždy kromě aktuální k danému měsíci i částky za celý rok.Takže z výplaty za prosinec.To by mělo být správně,jen mne napadlo,jestli to nemohlo zamotat to,že nám z-tel nahoře na výplatě dal částku na jízdnéa dole nám byla stržena,prý ji tzv.dodanil.

• 14. 4. 2009 8:31

Líba (neregistrovaný)

>>>>dobře, ale může tam být chyba. U 1. zaměstnavatele
    >>>>dělá
    >>>>odvod zaměstnavatele (tj. soc+zdr) 4182 Kč, ale 35% z
    >>>>12248 = 4287 Kč. Buď jste ve mzdě měla něco, z čeho
    >>>>se
    >>>>neodvádí pojistné, v tom případě by to bylo asi
    >>>>dobře,
    >>>>nebo tam mají chybu.
    >>>>U 2. zaměstnavatele je součet 53578 Kč, ale 35% z
    >>>>149945 = 52481 Kč.

>>zdravotní
    >>pojištění z poměrné části minimální mzdy, ale
    >>sociální
    >>se neodvádí a tady nevychází ani odvod sociálního (na
    >>potvrzení máte vyšší než by měl být). A co u toho 1.
    >>zaměstnavatele? Tam taky ty odvody nevychází, tady to
    >>zase vypadá, že jste ve mzdě měla něco, z čeho se
    >>pojištění neodvádí, např. náhradu za pracovní úraz
    >>nebo tak
    >>něco. Do sporu zatím jít nemusíte, stačí se normálně
    >>zeptat účetní, jak vypočítala výši té vratky, že Vám
    >>to
    >>ručně vychází jinak a zeptejte se na ty rozdíly v
    >>odvodech na potvrzeních.
    >Víte ,já nemám potvrzení o příjmech - to mi
    >nevystavili ,když mi dělala účetní daně sama.Údaje mám z
    >výplatní pásky,kde jsou vždy kromě aktuální k danému měsíci i
    >částky za celý rok.Takže z výplaty za prosinec.To by
    >mělo být správně,jen mne napadlo,jestli to nemohlo
    >zamotat to,že nám z-tel nahoře na výplatě dal částku na
    >jízdnéa dole nám byla stržena,prý ji tzv.dodanil.

U toho prvního zaměstnavatele to vypadá, že jste tam měla cca 300,- Kč, z kterých se neodvádí ZP a SP.
    U toho druhého ovšem je to naopak, ZP a SP máte odvedeno z příjmu cca 153 080,-. Vy uvádíte hrubou mzdu o 3135 Kč nižší. Nenapadá mne nic, z čeho by se sice odvádělo ZP a SP a přitom se to nedanilo, takže si spíš myslím, že jste z těch výplatních lístků nevyčetla správná čísla. Jestli vám zaměstnavatel hradí něco nad rámec zákona, musí se to přičíst k daňovému základu.

• 14. 4. 2009 8:39

lm (neregistrovaný)

První z-tel těch 300 je penzijní pojištění.Takže to se vysvětlilo,ale druhý nám to neplatil,jak vysvětlit 3135 Kč nevím.Tak nevím,mám se odvolat proti té vratce nebo myslíte,že to nemá cenu.

• 14. 4. 2009 8:54

Líba (neregistrovaný)

V každém případě se účetní zeptejte. I kdyby vám nic nevrátila, aspoň budete mít jasno. Já jsem vždycky ráda, když se zaměstnanec při jakékoliv nejasnosti obrátí rovnou na mne.

• 14. 4. 2009 14:09

IB (neregistrovaný)

ano,hlavu vám nikdo neutrhne a vy budete vědět,jestli je to správně nebo ne .. chybu může udělat každý a ona je tam od toho,aby vám to vysvětlila ..ukáže vám výpočet,není na tom nic,co by jste nemohla vidět a vědět .. přeji klidné vyřizování ..

• 14. 4. 2009 14:06

IB (neregistrovaný)

.. pokud je ČID, za neplacené volno se jí ZP nesráží .. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).