Re: Účto Tichý, poradí někdo začátečníko
dáte si finance - přiznání k DPH - formulář - když odentrujete, naběhne tabulka na zúčtovací datum: zadáte 1.1.09-31.3.09,entr
a vyjede vám to. dáte tisk daňového přiznání.Pak samozřejmě záznamní povinnost - to je hned nad tiskem přiznání . Ale jestli to je jen trochu možné, raději si k sobě pro začátek někoho vezměte na kontrolu, aby to zkouknul - chyby na fú jsou drahé
Podle vašich dotazů soudím, že se skoro vůbec nevyznáte ani v programu, ani v daních. Doporučuju vám tedy:
1) Vzhledem k časové tísni kontaktovat někoho z lidí, kteří poskytují služby k programu, najdete je tady:
http://www.ucto2000.cz/default.htm
Je jich dost snad ve všech krajích. Domluvte si, ať vám to někdo zkontroluje ve vašem programu, ve vašem počítači, ať vám někdo zkontroluje vaše doklady, vysvětlí nejasnosti.
2) Pořádně si přečtěte manuál, který jste k programu určitě dostala. Tam najdete všechny důležité informace a máte to i s obrázky.
3) Přihlaste se někam na školení "daňové evidence" nebo si o tom aspoň kupte nějakou knížku, jsou jich plné obchody.
v dnešní době je asi normální, že některá odvětví jsou v mínusu. tzn. že výdaje jsou větší než příjmy. Pak vám fú vrací na DPH.
Co myslíte nulovým přiznáním? jako že DPH dáte raději nula, než byste dali to pravdivé, podle kterého vám fú vrací? to se děje dnes a denně, když se jim něco nezdá - že je odpočet moc vysoký nebo tak, tak se ozvou na kontrolu. jinak to normálně funguje
>>
>>Děkuju moc, právě že nemám koho aby mi poradil, snad
>>to nějak zvládnu. Ještě se zeptám, máme autodopravu a
>>momentálně máme vetší výdaje než příjmy. Jak je to s
>>nulovým přiznáním? Nesměli by jsme mít žádné příjmy
>>ani
>>výdaje?
>
>v dnešní době je asi normální, že některá odvětví jsou
>v mínusu. tzn. že výdaje jsou větší než příjmy. Pak
>vám fú vrací na DPH.
>Co myslíte nulovým přiznáním? jako že DPH dáte raději
>nula, než byste dali to pravdivé, podle kterého vám fú
>vrací? to se děje dnes a denně, když se jim něco nezdá
>- že je odpočet moc vysoký nebo tak, tak se ozvou na
>kontrolu. jinak to normálně funguje
>
>Raději tam dám co máme.
Jsem se na to koukla a jsem z toho paf.
3la jsem na finance, přiznání k DPH a teď to na mě vykouklo nějakou tabulku a na ní bylo přiznání vzor 15, souhrnné přiznání, přiznání vzor 14 a 11, a teď už jsem z toho tak zmatená že nevím co mám dát :-(
>
>
>
>>>
>>>Děkuju moc, právě že nemám koho aby mi poradil, snad
>>>to nějak zvládnu. Ještě se zeptám, máme autodopravu a
>>>momentálně máme vetší výdaje než příjmy. Jak je to s
>>>nulovým přiznáním? Nesměli by jsme mít žádné příjmy
>>>ani
>>>výdaje?
>>
>>v dnešní době je asi normální, že některá odvětví
>>jsou
>>v mínusu. tzn. že výdaje jsou větší než příjmy. Pak
>>vám fú vrací na DPH.
>>Co myslíte nulovým přiznáním? jako že DPH dáte raději
>>nula, než byste dali to pravdivé, podle kterého vám
>>fú
>>vrací? to se děje dnes a denně, když se jim něco
>>nezdá
>>- že je odpočet moc vysoký nebo tak, tak se ozvou na
>>kontrolu. jinak to normálně funguje
>>
>>Raději tam dám co máme.
>Jsem se na to koukla a jsem z toho paf.
>3la jsem na finance, přiznání k DPH a teď to na mě
>vykouklo nějakou tabulku a na ní bylo přiznání vzor 15,
>souhrnné přiznání, přiznání vzor 14 a 11, a teď už
>jsem z toho tak zmatená že nevím co mám dát :-(
>
>>teď platí 15
ještě bych Vám chtěla napsat, že pokud podáváte úplně první přiznání k DPH, tak můžete počítat s tím, že Vás vyzve FÚ ke kontrole tohoto DPH - alespoň já mám takovou zkušenost, moje lidičky spadají pod FÚ Brno, Břeclav a Blansko a pokaždé, když byla registrace k DPH a první DPH, tak si firmu zavolali na kontrolu DPH.... Bylo mi řečeno, že takhle zjistí, zda firmě zpracovává přiznání účetní nebo laik a aby měli přehled jestli to je dobře zpracovaný či nikoliv... takže se raději opravdu pokuste najít někoho, kdo by Vám to zkontroloval....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.