Re: zácvik zaměstnance
Já bych taky problém neměla, ale jde o princip, přece když máte náplň práce účetní, tak to neznamená, že to budu vyučovat. Tady spíš půjde o dohodu se zaměstnavatelem, nikoli striktní určení. Zaměstnavatel možná vyhověl převedením na jinou práci, dotyčná by měla vyhovět se zaučením, ale že by to byla povinnost, to myslím není.
Re: zácvik zaměstnance
Já myslím, že pokud jí to dá jako náplň její práce, tak je to také její povinnost. Neumím si představit, že bych odmítla někoho zaučit (ne že bych se bála následků, ale prostě proto, že to považuju za normální požadavek) nebo že by někdo odcházející odmítl zaučit mě. Zvlášť u prací jako je účetnictví apod. je takové uvádění do problému naprosto běžné (tím nemyslím, že by tam přišel někdo, kdo o účetnictví nemá páru a účetní ho má komplet od základu naučit účetnictví, to ani nejde). Předpokládám, že ten čas, který bude zaučování věnovat, bude mít také zaplacený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.