Re: program Pohoda - prosím o rady
Není to tím, start verze není omezená, jenom počtem dat a datumem. Pohyby na kartách zásob, se dělají tak, že najedete na SKLADY - Výdejky - (vyplníte potřebné) pak INSERT - ZÁZNAM - ZÁSOBY (musíte je již mít vloženy). A kliknete míší na zásobu a vyplníte ks - pak uložíte - hotovo. Drobný majetek - najedete na majetek, který chcete vyřadit - dáte ZÁZNAM - Vyřadit - doplníte datum, ks a důvod, a hotovo.
Zdeňko, děkuji Vám, ale stále s tím bojuji. Při vyřazení majetku mi nenabídne doplnění Ks ani důvodu, jen datum, tka máms trach, že vyředím všechny kusy.
Zápis DM - Dělám to správně, že při platbě v hotovosti z pokladny nezapisuji do přijatých faktur, ale jen rovnou do pokladny? Nebo musím nejdřív do přijatých faktur?
Při výdeji zboží (vydala jsem rovnou v pokladně příjmový pokl. doklad a rozepsala položky) se zboží odečetlo, ale program mi nedal na vybranou a neupozornil a udělal to sám. Nevíte kde to nastavím, aby se ptal nebo mě alespoň upozornil? V záložce nastavení skladů jsem to nenašla.
Takže - DM
- najedete na DM, co chcete vyřadit, do poznámky (kliknete na ní) napíšete, datum kdy a počet ks, důvod vyřazení. Ručně upravíte nahoře ks a přepočtete cenu, jak cekovou, tak za 1 ks. Dáte uložit. Ten postup předtím se týkal věcí, které chcete vyřadit najednou, nebo když máte jen 1 ks.
Ze skladu vyskladňuje buď výdejkou, jak jsem psala, nebo přímo prodejkou, nebo zápisem do faktur. Najedete na Fakturu, nebo na pokladní doklad, dáte ZÁZNAM -SKLADY- vyberete zásobu, dáte entr a pak uložíte, automaticky se vám to odečte se skladu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.