Re: RZD - zam. od 1.4., do té doby 2 zmt
V té firmě co neměl podepsané prohlášení měl sráženu zálohovou nebo srážkovou daň? Pokud má potvrzení o zdanitelných příjmech od obou firem, to znamená, že byla srážena u obou současně zálohová daň, potom měl povinnost si podat dańové přiznání.Pokud byla u jednoho srážena daň srážková a u druhého zálohová, potom můžete provést roční zúčtování.
** bohužel mi předal dvě potvrzení, tj. srážena zálohová daň.
Moje chyba - nevšimla jsem si, že mi do prohlášení přiložil dvě potvrzení, jinak bych mu vystavila potvrzení a řekla, že si má podat přiznání -(((
Takže teď mu přiznání udělám já a vyšlu tedy opožděně na finanční úřad, bude mít on problém ohledně pozdního podání?
.. může mít -10% z přeplatku,ale já bych přiložila vysvětlující dopis .. občas jsou i na FU chápající .. nebo ještě lépe,zavolala bych jeho správci daně a řekla ji,co se stalo .. uvidíte její reakci .. ale určitě daň.přiznání zpracovat co nejrychleji ..
Já bych neřekla, že to je vaše chyba - on měl vědět, že má povinnost podat přiznání. Neznalost zákona přece neomlouvá.
Čímž nechci říct, že já bych mu to přiznání neudělala :-)), jen abyste věděla, že nemáte důvod cítit se provinile...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.